Helyi sport

2023.10.06. 15:00

Lehmann Csongor és Kiss Gergely Rómában versenyez

Olaszországi világkupa versenyen áll rajthoz a két tiszaújvárosi triatlonos.

A hétvégi olaszországi világkupa magyar indulók (balról): Horváth Karolina Helga, Dobi Gergő, Hóbor Zalán, Lehmann Csongor és Kiss Gergely

Fotó: Magánarchívum

A Tiszaújvárosi Triatlon Klub két élversenyzője, Lehmann Csongor és Kiss Gergely szombaton a római világkupa-futamon áll rajthoz. Olaszországban sprint távon (750 m úszás, 21 km kerékpározás, 5 km futás) méri össze tudását a 64 tagú férfi mezőny, melyben a világranglista és az olimpiai kvalifikációs lista 4. helyezettje, portugál Vasco Vilaca kapta az 1-es rajtszámot, míg a 2-es Lehmann Csongoré, aki jelenleg 9. a világranglistán és 8. az olimpiai rangsorban.
– A verseny az 1960-as római olimpia ma is szépen gondozott és használt helyszíneinek egyikén lesz – tudtuk meg Lehmann Tibortól, a Tiszaújvárosi TK elnök-vezetőedzőjétől. – Meglehetősen erős mezőny verbuválódott össze, jó néhány, az utóbbi hetekben szép eredményeket felmutató sportolóval. Ami a mieinket illeti, Csongor fiam stabilan tartja helyét a közvetlen elitben, így számára adott a felszabadult versenyzés lehetősége. Fel van készülve a különböző „forgatókönyvekre”, melyet bizonyított az egész szezonban. Gergő számára a világranglista pontok gyarapítása és a nemzetközi rutinszerzés az elsődleges cél. Mind a ketten jó formában versenyeztek két hete, Pontevedrában, a világbajnoki széria versenysorozat döntőjében, illetve az U23 világbajnokságon, így ezúttal is kijöhet nekik a lépés.
A magyar színeket a hölgyeknél Horváth Karolina Helga, míg a férfiaknál – a két tiszaújvárosi sportoló mellett – Dobi Gergő és Hóbor Zalán képviseli a római világkupán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!