Párbajtőr

2023.10.16. 12:05

Fantasztikus volt a diósgyőriek sportolója a körversenyen

A Diósgyőri VE sportolója, Terhes Hanna volt a főszereplő az előző hét végén kadet női párbajtőrben. Patócs Béla edző tanítványa előbb szombaton Magyarország 2-es csapatának tagjaként lépett pástra a BOK Csarnokban rendezett európai körversenyen, és az egység aranyérmes lett. A legjobb 16 közé jutásért Nagy-Britannia 2-t 45-30-ra, a nyolcaddöntőben Lengyelország 2-t 45-36-ra, a negyeddöntőben az Egyesült Államok 2-t 45-36-ra, az elődöntőben Észtországot 45-38-ra, a döntőben pedig Lengyelországot verte egyetlen tussal, 45-44-re a Rózsás Júlia, Terhes Hanna, Varga Flóra, Zala Boglárka alkotta négyes (válogatott edző: László István, edzők: Bojti Dániel, Patócs Béla, Mórocz Balázs, Fridvalszky Ádám).

A 2008-as születésű Terhes Hanna a vasárnapi folytatásban, a 255 indulós egyéni mezőnyben nyert bronzérmet, és ezzel a hazai korosztályos ranglista tizenkettedik helyéről az elsőre ugrott. A DVE pengeforgatója a legjobb 32 közé jutásért a lengyel Siergiejt verte 15-3-ra, a 16 közé kerülésért pedig az Egyesült Államok-beli Tolsmát 15-13-ra. A nyolcaddöntőben egy másik magyar, a Szilárd Anna (BHSE) elleni csata következett, amelyből a DVE vívója jött ki győztesen (15-12). A negyeddöntő a török Erten sem jelentett akadályt (15-11), viszont az elődöntőben az Egyesült Államok-beli Gajjala már túl erősmek bizonyult (8-15). Sharika Gajjala egyébként a finálét is megnyerte a román Erica Badea ellen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!