Helyi sport

2023.10.03. 08:30

A DVTK-t most is alsó polcra rangsorolták

A tavalyi évadban a diósgyőri csapat rácáfolt az előzetes esélylatolgatásra.

A múlt héten szerdán a diósgyőriek a csoportkörbe jutást ünnepelték

Fotó: Koncz Márton

A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség honlapján megjelent esélylatolgatás a 14. helyre rangsorolta a DVTK Hun-Therm női kosárlabdacsapatát, az Euroliga 16 csapatos mezőnyében. A csoportkör küzdelmeinek szerdai kezdése előtt, a cikk szerzője –, hangsúlyozottan szubjektív írásában – úgy véli, hogy mindössze két csapatot előz majd meg a piros-fehér gárda, a lengyel AZS UMCS Lublin és a romániai ACS Sepsi-SIC együtteseit.

Jó hír, hogy mind a két gárda ugyanabban a nyolccsapatos csoportban szerepel, mint a Diósgyőr, és ha tényleg gyengébbek náluk, és oda-vissza verhetők – idegenben a fanatikus DVTK tábor támogatásával, hiszen mindkét csapat székhelye közel van Miskolchoz (előbbi 450, utóbbi 600 kilométerre) – akkor a negyeddöntős hely eléréséhez csak további 3-4 győzelmet kellene ,,összekaparni”. Ennek az elérése most, a sorozat elején van nagyobb esélye a DVTK Hun-Thermnek, ugyanis a csapatjátékuk már a szezon kezdetére összeállt – a legtöbb együttesével szemben, – köszönhetően annak, hogy két kőkemény meccset kellett játszaniuk az Euroliga selejtezőben, az angol London Lions gárdája ellen.

Jellemzés

A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség honlapján az alábbiak jelentek meg diósgyőri együttesről:

,,14. DVTK Hun-Therm
A folytatás megfelel a korábbinak? A tavalyi évadban, az első alapszakasz teljesítménye lenyűgöző volt, hiszen majdnem bejutottak a rájátszásba. Megbízhatóbb csapatokat kaptak el, és nemrégiben legyőztek egy ambiciózus együttest, a London Lionst, néhány sztárral a soraiban. Csodálatos szurkolóik támogatásával kiemelkedő lesz a hangulat a mérkőzéseiken, és náluk lesz a versenysorozat egyik legjobb légköre. Kaila Charles, Lelik Réka, Darcee Garbin és Milica Jovanovic húzóember lehet, de az egész keretnek előre kell lépnie, hogy annál a nagyszerű hat győzelemnél, amelyet újonc évükben arattak, többet érjenek el.”

Érdekesség, hogy a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség honlapján, egy éve, a 2022/23-as évad Euroliga csoportköre előtt eggyel jobb, vagyis a 13. helyre rangsorolták a DVTK Hun-Therm együttesét. Akkor a piros-fehérek rácáfoltak az előzetes esélyekre, 6 győzelemmel és 8 vereséggel csoportjukban a 6. helyen zártak, és összességében a 11. legjobb eredménysort produkálták, úgy, hogy sokáig esélyük volt arra, hogy bejussanak a rájátszásba, a legjobb nyolc csapat közé.

A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség mostani rangsora
1. Fenerbahce Alagoz Holding (török, A-csoport)
2. Cukorova Basketbol Mersin (török, B-csoport)
3. Virtus Segafredo Bologna (olasz, B-csoport)
4. Lyon DLC ASVEL Feminin (francia, A-csoport)
5. ZVVZ USK Praha (cseh, B-csoport)
6. Beretta Famila Schio (olasz, A-csoport)
7. Valencia Basket Club (spanyol, A-csoport)
8. Perfumerias Avenida (spanyol, B-csoport)
9. KGHM BC Polkowice (lengyel, B-csoport)
10. Basket Landes (francia, B-csoport)
11. Villeneuve d'Ascq (francia, B-csoport)
12. Casademont Zaragoza (spanyol, A-csoport)
13. Serco UNI Győr (magyar, B-csoport)
14. DVTK HUN-Therm (magyar, A-csoport)
15. Polski Cukier AZS UMCS Lublin (lengyel, A-csoport)
16. ACS Sepsi-SIC (romániai, A-csoport)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!