Labdarúgás

2023.09.29. 08:02

Melbourne-ből Miskolcra jött, Miskolcon pedig a Párizsba ment

Itthon van Fábián Mihály egykori FIFA-jelvényes labdarúgó játékvezető.

Fridély Gábor (egykori NB I-es asszisztens), Dékány Károly vállalkozó és Fábián Mihály

Fotó: Olvasónk

Az évek óra az Ausztrál- és a Victoria Szövetségi Állam Labdarúgó Szövetségének alkalmazásában álló sportember a miskolci Párizs kávézóban barátai körében ünnepelte névnapját. A negyvenhárom esztendős hajdani NB I-es sípos, újabban ellenőr és oktató az egyedüli vármegyénkben, aki Bajnokok Ligája döntőjére kapott hivatalos küldést.

Jó tudni
A 2011-es UEFA Bajnokok Ligája-döntő az európai labdarúgó-klubcsapatok legrangosabb tornájának 19., jogelődjeivel együttvéve az 56. döntője volt. A mérkőzést a londoni Wembley Stadionban rendezték, a játékvezető Kassai Viktor volt, Fábián Mihály alapvonali játékvezetőként működött közre. Történelmi jelentőségű, hiszen ebben a stadionban – az elődjében – rendezték eddig a legtöbb európai-kupa döntőt 2011-ig, szám szerint ötöt. Az új Wembleyben ez volt az első európai kupadöntő, melyre 2011. május 28-án került sor. A mérkőzést a Barcelona és a Manchester United játszotta másodszorra is, úgy mint 2009-ben Rómában. A mérkőzést a Barcelona nyerte, amely részt vett a 2011-es UEFA-szuperkupa döntőjében, ahol az ellenfél a 2010–2011-es Európa-liga győztese, a portugál FC Porto volt. 

A borítóképen balról: Fridély Gábor (egykori NB I-es asszisztens), Dékány Károly vállalkozó és Fábián Mihály | Fotó: olvasónktól 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!