London

2023.09.21. 11:16

Londoni meglepetés: 1,15 helyett -15 (Fotókkal)

A spanyol Gustafson szerint a visszavágó teljesen más lesz Miskolcon.

Londoni siker.

Fotó: Homoky György

Meglepő, de a látottak alapján megérdemelt győzelmet aratott a DVTK Hun-Therm női kosárlabdacsapata, szerdán este Londonban, a London Lions vendégeként, az Euroliga selejtező első mérkőzésén.

A piros-fehérek 15 pontos előnyt szereztek a jövő hét szerdai, miskolci visszavágóra, ami annak tükrében számít véletlennek, hogy az összecsapás előtt az angol együttes esélyeit jegyezték magasabban. Az egyik szigetországi fogadóiroda a meccs előtt 1,15-ös szorzóval adta a hazaiak győzelmét, a Diósgyőr sikerére pedig 5-szörös pénzt fizetett. Ehhez képest a DVTK a meccs második negyedének végétől a találkozó végéig nem engedte át a vezetést a londoni csapatnak, és a mérkőzés utolsó játékrészében remek védekezéssel, a két csapat közötti legnagyobb különbséget hozta össze. Köszönhetően annak, hogy a meccs utolsó valamivel több, mint négy percben gólt sem kapott, és hatpontos különbséget (48-54) tolt fel 15-re (48-63).

A hazai csapat, és szurkolói nem erre számítottak, a mérkőzést követő sajtótájékoztatón mindössze két magyar médiamunkás foglalt helyet a hallgatóság soraiban, egyetlen angol újságíró sem jelent meg, hogy meghallgassa a két csapat szakvezetőjét, illetve az angol együttes centerét, Megan Gustafsont.

A spanyol kosaras, aki pár napja még az észak-amerikai női profi bajnokságban, a WNBA-ben, a Phoenix Mercury csapatában játszott mérkőzéseket a tengerentúlon, a meccs után a következőket mondta:

– Csak nemrég, tulajdonképpen 24 órája csatlakoztam a csapathoz, és nem csak én vagyok az egyetlen, aki most érkezett. Látszott is, hogy még nem vagyunk összeszokva, csapatként még fejlődnünk kell. De ahogy egyre jobban megismerjük, jobbak leszünk. Arról beszéltünk a közvetlenül a mérkőzés után az öltözőben, hogy még össze kell szoknunk, agresszívebben kell játszanunk, nagyobb fizikai aktivitással. Ez az első hetünk a csapattal, a munka most kezdődött, és hétről hétre jobbak leszünk. Voltak jó időszakaink, ezt kell kinyújtani, minél hosszabbra, csapatszinten. Azt gondolom, hogy a visszavágó teljesen más lesz, mert egy hetet együtt fogunk tudni készülni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!