Labdarúgás

2023.09.23. 19:50

Lelökte az élről a DVTK a DVSC-t (fotók)

A diósgyőri labdarúgócsapat közel 10 ezer néző előtt aratott győzelmet.

Holdampf (középen) szerezte a DVTK első gólját

Fotó: Kovács Péter

A labdarúgó NB I 7. fordulójában, szombaton délután a listavezető Debreceni VSC csapatát fogadta a Diósgyőri VTK együttese.

Egy helyett egyet sem
A meccs előtt egy fél órával még úgy volt, hogy a DVTK legutóbbi bajnokijához, az MTK Budapest elleni, három héttel ezelőtti, 2-1-es idegenbeli vereséghez képest egy helyen változik a diósgyőriek kezdőcsapata: Lukács D. csak a kispadra került, Acolatse pedig kezdő lett. Aztán utóbbi játékos a bemelegítéskor jelezte, hogy nem érzi magát száz százalékosnak, emiatt Lukács D. került be az utolsó pillanatban a tizenegybe. Ebben a variálásban volt még egy érdekesség, már a mérkőzés közben, az, hogy Acolatse mégis csak pályára lépett, csereként az utolsó fél órára. A DVTK kerettagjai közül erre a meccsre Farkas D., Kampetsis és Feuillassier nem öltött szerelést.
A DVSC három héttel ezelőtti, legutóbbi NB I-es meccséhez képest öt helyen módosult a hajdúsági gárda kezdője. A Kecskeméti TE-t 2-0-ra legyőző alapcsapatból Bódi és Szécsi kispados lett, a sérült Megyeri, Manrique és Mojzis keretben sem volt, viszont Milosevic, Ferenczi, Ojediran, Domingues és Kyziridis bizalmat kapott. 
A mérkőzés a diósgyőri stadion tekintetében az évad nézőcsúcsát hozta, a pár száz híján 10 ezer drukker jelenléte azt eredményezte, hogy a DVTK-nak az új stadionjában játszott 93 bajnokija közül ennek a mostani összecsapásnak az ötödik legnagyobb nézettsége volt.
A meccs elején a hazai ultraszektorban egy óriási drapéria került a magasba, amelyen egy busz volt látható, Bajtársak felirattal, illetve azzal, hogy 15 éve egy úton. Így emlékezett meg a Bajtársak szurkolói csoport a 15 évvel ezelőtti megalakulására. De nem csak a hazai, hanem a vendégtábor is köszöntötte a Bajtársakat egy saját drapival, majd a két tábor egymást éltette, a debreceniek ,,Diósgyőr!", a diósgyőriek ,,Debrecen!" felkiáltással felelgettek egymásnak, emelték a meccs remek hangulatát barátira.

Két hazai
A mérkőzés elején Bárdos fejese kerülte el a debreceni kaput, majd Sentic kapus ütközött a kapufával és szorult rövid ápolásra. A DVTK sokszor maradt hátul három védővel, Gera jobbról belépegetett a középpályára, középre, ahonnan Holdampf húzódott ki szélre. Utóbbi játékos szerezte a meccs első találatát, amire egy fél órát várni kellett ugyan, de a hazai játékosok gyakori helyzetváltoztatása, posztcseréje csak meghozta a remélt gyümölcsöt, a diósgyőri csapatkapitányról elfeledkeztek a fehér mezesek, így Holdampf az ötösről tisztán küldhette a kapuba a lasztit. Ez előtt a DVSC-nek három lehetősége volt a gólszerzésre, a Diósgyőrnek pedig egy. A vezető találat után is a vasgyári együttes maradt a kezdeményező, a Debrecen ritkán tudott bejutni a hazaiak védőharmadába. A Diósgyőr viszont előbb Lukács D., majd Edomwonyi révén növelhette volna kettőre a különbséget, aztán Loncar tüntethette volna el csapata hátrányát. Az első félidő ráadásában viszont újabb gólt szerzett a pályaválasztó, Pernambuco találata elérhető közelségbe hozta a diósgyőri sikert. 

Más volt
A második játékrészben megváltozott a játék képe, a Debrecen a végrehajtott két cseréjével erőteljesebb játékot mutatott, nagyon rajta voltak, hogy gólt, gólokat szerezzenek. Ez sikerült is nekik a 64. percben, teljesen megérdemelten. Ezt követően sem vett vissza a nyomásból a DVSC, küzdöttek az egyenlítésért, a hazai együttestől veszélyes ellenakciókra, gólhelyzetek kialakítására nem futotta, mindössze Lukács D.-nek volt egy veszélyes szabadrúgása. A meccs hajrája tulajdonképpen egy Loncar – Sentic csatává szűkült, a vendégek középpályása többször próbára tette a hazai kapust, de csak egyszer sikerült legyőznie, ám a 87. percben a kapufa segített a hálóőrön, illetve a DVTK csapatán. A házigazdák a második játékrésznek a hosszabbításában is betaláltak, az első jó kontrájuk végén Acolatse zárta le a meccset. 
A jó iramú, és színvonalas mérkőzésen a Diósgyőr az első félidei jobb teljesítményével, és remek kapusteljesítménnyel szerezte meg a három pontot, vette el a DVSC 2023-as idegenbeli veretlenségét, és taszította le a tabella éléről a szomszédvár csapatát.

 

Labdarúgás: jegyzőkönyv

Diósgyőri VTK – Debreceni VSC 3-1 (2-0)
Diósgyőr, 9518 néző. V.: Berke (Vígh-Tarsonyi, Horváth Z.).
Diósgyőri VTK: Sentic (8) – Gera (6), Szatmári (6), Bárdos (6), Stephen (6) – Holdampf (7), Vallejo (7) – Pernambuco (7), Pozeg Vancas (7), Lukács D. (7) – Edomwonyi (6). Vezetőedző: Kuznyecov Szergej. 
Debreceni VSC: Milosevic (6) – Kusnyír (6), Lagator (6), Romanchuk (6), Ferenczi (6) – Ojediran (6), Loncar (8) – Kyziridis (6), Dzsudzsák (6), Domingues (6) – Bárány (6). Vezetőedző: Srdjan Blagojevic.
Csere: Domingues helyett Szécsi (6) a 46., Kyziridis helyett Bódi (6) a 46., Edomwonyi helyett Jurina (6) a 60., Pernambuco helyett Acolatse (6) a 60., Szatmári helyett Chorbadzhiski (-) a 76., Holdampf helyett Klimovich (-) a 76., Bárány helyett Majdevac (-) a 78., Lukács D. helyett Jurek (-) a 90. percben. 
Sárga lap: Szatmári a 49., Gera az 53., Jurina a 88. percben.
Gólszerző: Holdampf (1-0) a 31., Pernambuco (2-0) a 45+1., Bárány (2-1) a 64., Acolatse (3-1) a 92. percben.

Kuznyecov Szergej: – Jó iramú, jó mérkőzés volt, igazi jó derbi. Az első félidőben nagyon jól futballoztunk, kétgólos előnyt szereztünk, és tudtuk volna ezt növelni, mert voltak még lehetőségeink. A második félidőben kértem a látottak folytatását, de tudtuk, hogy kemény ellenféllel van dolgunk. A Debrecennek sikerült átvenni a kezdeményezést, gólt szereztek, helyzeteik voltak. A győzelemhez kellett a kapusunknak a jó teljesítménye, de a jó szerepléshez ez is kell. Aki beállt az mindenki a maximumot hozta annak érdekében, hogy nyerni tudjunk. A nehéz pillanatokat ki kell bírni, így kovácsolódik össze a csapat. A végén sikerült egy újabb gólt szerezni, ami eldöntötte a meccset. Gratulálok a csapatnak, a szurkolóknak, büszke vagyok a mai győzelemre.
Srdjan Blagojevic: – Először is gratulálok a Diósgyőrnek a győzelemhez. Az a véleményem, hogy az első félidőben túlságosan komolytalanul játszottunk, nem engedhetjük meg ezt a top csapatok ellen. Olyan érzésem volt, mintha barátságos mérkőzést vívtunk volna. Nem is a két bekapott gól miatt, hanem a hozzáállás miatt, és mert hiányzott az energia. Bizonyos helyzetekben mi is szerezhettünk volna gólt, és bár a két szurkolótábor barátságban van, de nekünk nem kellett volna barátságos meccs szintjén focizni. A második félidőben megmutattuk, hogy képesek vagyunk arra, hogy jól játsszunk egy jó csapat ellen, mi domináltunk, bátrak voltunk, de az eldöntötte a meccset, ahogy az első félidőben futballoztunk. Nem engedhetjük meg magunkat az ilyen játékot, ha valahol a tabella elején akarunk végezni. 

A gólok története

31. perc: Lukács D. balról ívelt az ötösre, ahová Holdampf érkezett tisztán, és kapuba vágta a labdát, 1-0.
45+1. perc: Pozeg Vancas lőtte be a labdát a vendég védők közé, amelybe Lukács D. még beleért, tőle Pernambuco elé került a játékszer, a hazai támadó pedig 15 méterről a kapuba bombázott, 2-0.
64. perc: Bódi passza után Ferenczi tette be a labdát balról a kapu elé, az érkező Bárány pedig az ötösről, sarokkal lőtt a hálóba, 2-1.
92. perc: Diósgyőri labdaszerzés után Jurektől kapta meg a labdát Acolatse, aki balról elindult befelé, majd 14 méterről a kapu bal oldalába bombázott, 3-1.


 


 


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!