Atlétika

2023.08.01. 14:15

Nem sikerült beugrania a döntőbe

20220727 Miskolc Tóth Anna korosztályos válogatott atléta, az U20-as kolumbiai világbajnokságra, Bacsa Fanni atléta, az U23-as viadalra készül Győrbe. Mindkettőjük edzője Tigyi József. Fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország Képen: Bacsa Fanni

Fotó: Ádám János

A Kínában, Chengduban zajló nyári Universiadéra két miskolci atléta is elutazott, a DVTK képviseletében Tóth Anna, illetve Bacsa Fanni. Előbbi 100 méter gáton áll rajthoz, míg utóbbi régi-új számában, távolugrásban. A versenyzők közül előbb Bacsa Fanninak kellett megmutatnia tudását, aki magyar idő szerint kedden hajnalban a távolugrás selejtezőjében szerepelt.
Két csoportban összesen 39-en célozták meg a legjobb 12-be való bejutást. Tigyi József edző tanítványa az első sorozatban 553 centimétert ugrott, a másodikban belépett, a harmadikban pedig 530 centiméterre ,,szállt". Mindez nem volt elég a döntőbe kerüléshez – amelyet szerda délben rendeznek – ahhoz minimum 607 centimétert kellett volna ,,hoznia" Bacsa Fanninak.
Tóth Anna női 100 m gáton csütörtökön előfutamozik, amennyiben továbbjut, akkor pénteken az elődöntőben versenyez, s amennyiben akkor is sikerrel veszi az akadályt, akkor aznap a fináléban is lehet majd szorítani érte. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!