Labdarúgás

2023.08.08. 08:00

Az Észak tovább vékonyult, a Kelet 16-ra hízott

A vármegyei labdarúgó II. osztály egyik csoportjában csak hét héttel később kezdődik az évad.

A Sajósenye (piros-fehérben) nemet mondott a vármegyei II. osztályra

Fotó: Bujdos Tibor

Mint arról már beszámoltunk, jelentősen változott a labdarúgó vármegyei II. osztály mezőnye. A 2022/23-as évadot a megye II-ben 45 csapat fejezte be, mivel egy együttes, a Tiszalúci NKSE még a rajt előtt, a Borsodnádasdi LASE és az Abaújszántó VSE-Korláti Vikingek pedig menet közben lépett vissza. A Magyar Labdarúgó Szövetség Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Igazgatósága szerette volna 48 együttesre feltölteni a mezőnyt, de nem jött össze ennyi jelentkező, így a terv az volt, hogy a Kelet csoport 16, az Észak- és Közép csoport pedig 15-15 csapatos lesz.

A vármegyei I. osztály hiátusa – a Cigánd SE feljutása, a Mezőkövesd Zsóry FC tartalék nem indulása, az Encsi VSC szezon közben visszalépése, illetve az, hogy kieső helyeken végzett Nyékládházi DE és a Tokaj FC sem vállalta a vármegye elitbeli szereplést – összesen öt megye II-es gárdát vitt el, fel a tavalyi mezőnyből. Az Észak csoportból az első három helyezett lépett feljebb, bajnoki helyezéseik sorrendjében, az Edelény-Borsodszer, a Parasznya SE, és a Szirmabesenyői SK, a Kelet csoport a 3. helyen zárt Sárospataki TC – ugyanis az előtte végzettek, a Tiszaladány KSIE és Erdőhorváti SC nem jelentkeztek az I. osztályra –, míg a Közép csoportból a bajnok Emődi ÁIDSE élt az osztályváltás lehetőségével.

A vármegyei II-től elköszönő 5 csapat helyett felülről kettő érkezett, a kieső helyen zárt Nyékládházi DE és Tokaj FC, alulról pedig a vármegyei III. osztályból a három csoport bajnoka, a Délen első Bükkszentkereszt SK, az Északon győztes Nagybarcai SE, és a Keleten diadalmaskodó Szendrőládi KSE.

A Kisgyőr KSE azzal, hogy a tavalyi Közép csoport küzdelmeiben az utolsó, vagyis a 16. helyen zárt, elvileg kiesett volna a vérmegyei harmadik vonalba, de a bajnokság szervezője elfogadta jelentkezésüket a másodosztályra, hasonlóan a vármegyei III. osztály Kelet csoportjának 2. helyén végzett Körömi SK-hoz. Így számlált néhány hete, a csoportbeosztások elkészítésekor 46 csapatot a mezőny, amiben aztán újabb változások történtek.

14, 16, 16

A 2022/23-as évadban a vármegyei II. osztály Észak csoportjának 13. helyén végzett Sajósenye SE együttese bejelentette, hogy mégsem indul a másodosztályban, míg a Telkibánya SE, akik egy éve zúgtak ki a második vonalból, tök utolsóként, a 16. helyen, és a nemrég véget ért évadban, a vármegyei III. osztályban, a Kelet csoportban – a két visszalépés miatt – nyolc csapatosra csökkent mezőnyben mindössze a 6. helyen végeztek, ötven százalékosnál is gyengébb mérleggel, feltették a kezüket a megye II-es indulásra, és jelentkezésüket a Magyar Labdarúgó Szövetség Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Igazgatósága elfogadta. Vagyis maradt a 46 csapatos mezőny.

De nem maradtak a csoportbeosztások. A korábban az Észak csoportba sorolt Sajósenye SE visszalépése miatt ez a mezőny 15 helyett csak 14 együttessel rajtol, és itt a küzdelmek, a kevesebb forduló (összesen 26 kör) miatt nem ezen a hétvégén, hanem két héttel később, csak augusztus 26-27-én kezdődnek.

Az utolsó pillanatban beugró bányiakat a Kelet csoportba osztották be, így az ottani mezőny ugyanúgy 16 csapatos lesz, mint a korábban is ennyire tervezett Közép csoport. Ez utóbbi két helyen ezen a hét végén elkezdődnek a küzdelmek. De nem minden csapat számára, ugyanis a Mezőzombor FC és a Kesznyéten SE az egymás elleni összecsapását az őszi szezon végére, november 26-ra halasztotta.

A vármegyei II. osztályú csoportbeosztások
Észak csoport (14 csapat): Aszaló SE, Boldva KSE, Hernádnémeti SE, Izsófalva SE, Mályinka SE, Nagybarcai SE, Onga SE, Rudabányai BLC, Sajószentpéteri SE, Sajóvámosi SK, Szendrő VSSZK, Szendrőládi KSE, Szikszó FC, Varbói BSE.
Kelet csoport (16 csapat): Erdőhorváti SC, Garadna TSC, Gönc VSE, Karcsa LSE, Kesznyéten SE, Mádi FC, Megyaszó KSE, Mezőzombor FC, Pácin SE, Pálháza FC, Sátoraljaújhelyi TKSE, Szerencs VSE, Taktaharkányi SE, Tiszaladány KSIE, Tokaj FC, Telkibánya SE.
Közép csoport (16 csapat): Bogács Gyógyfürdő SE, Bükkábrányi SC, Bükkszentkereszt SK, Bükkzsérci KSK, Terméskő-Cserépfalu SC, Harsány SE, Hejőpapi SE, Kisgyőr KSE, KKFC Mezőcsát, Körömi SK, Mályi FC, Nyékládházi DE, SunPro Napenergia-Ónod FC, Sajószöged KTK, Tiszakeszi KÜSE, Vatta FC.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!