Atlétika

2023.08.28. 13:44

Akadály, Miki, Maka, Bánk, a rúd és a tenger

A nagymama örömére és a nagyapa tiszteletére az unokák is rajonganak az atlétikáért

Két felejthetetlen napot töltöttünk a Budapesten rendezett atlétikai világbajnokságon az unokáinkkal 

– mondta Fazekas Miklósné Ildikó nyugalmazott középiskolai testnevelő tanár, aki harminc évig elnökként irányította a Megyei Diáksport Tanácsot, majd a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Diáksport és Szabadidő Egyesületben ugyanezt a tisztséget töltötte be, néhány hónapja pedig már tiszteletbeli elnökként szolgálja ezt a fontos területet.

Örök élmények  

Fazekasék négyen voltak a Nemzeti Atlétikai Központban és családi sztorijukat a nagyi mesélte el: „Miklós, a férjem annak idején 3000 méter akadályfutásban aratta sikereit, így a Görögországban élő és dolgozó lányunk fia, a tizenkét esztendős Tzanetos Maximos szintén ezt a számot akarja művelni – folytatta Ildikó. – Nagy boldogságot okozna nekünk, ha Miki után Maka – mert így becézik – ugyancsak akadályon jeleskedne. Ez azonban csak az egyik része a talán különleges famíliánknak. A másik unokánk, a tizenegy éves Bánk meg rúdugró szeretne lenni. Szóval nagyszerűen éreztük maguknak a vébén, valamennyien örökre szóló élményt szereztünk.”

A nagymama pedig, miután viziteltek a földkerekség harmadik legnagyobb sporteseményén, nem a fakanalat vette elő, hanem unokájával repülőre ült és meg sem állt Athénig. „Hazavittem Makát és a Peloponnészoszi-félszigeten környékén nagyokat úsztam a tengerben – sorolta már a vonal hellászi végén a köztiszteletben álló sportvezető, majd hozzátette: „A remek víz és az ottani kellemes klíma jött tett a csontjaimnak.”  

A képen: Fazekasék a Nemzeti Atlétikai Központban | Fotó: olvasónktól  

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!