Atlétika

2023.08.17. 16:36

A kabala szerencsét hozhat

Csöbör Katalin négylevelű lóhere medállal díszített karkötővel ajándékozta meg Tóth Annát

Köztudott, hogy lesz diósgyőri indulója az idei esztendő legnagyobb hazai sporteseményének. Tóth Anna, a DVTK tizenkilenc éves sprintere világranglistás helyezése alapján kvalifikálta magát az atlétikai világbajnokságra és 100 méter gáton indul a szombaton kezdődő budapesti viadalon.

Büszke a gátfutóra

A többszörös országos csúcstartó 12.84-es futásával minden idők harmadik leggyorsabb magyar gátfutója lett, majd bronzérmet szerzett az U23-as Európa-bajnokságon, így Tigyi József tanítványa alanyi jogon harcolta ki vébé szereplését, s lehet ott a földkerekség harmadik legnagyobb sportviadalán. A piros-fehérek sportolójának a Nemzeti Atlétikai Központban augusztus 22-én, kedden 18 óra 40 perctől szurkolhatnak a műfaj kedvelői.

Tóth Annát a világbajnokságot megelőző egyik utolsó edzésén meglátogatta Csöbör Katalin, miskolci országgyűlési képviselő.  

– Mindannyian, akik itt élünk, nagyon büszkék lehetünk Annára – mondta a politikus, majd hozzátette: – Azzal, hogy kvalifikálta magát a vb-re, már miskolci sporttörténelmet írt, hiszen ő az első sportoló, aki ezt elérte. Személyesen mondtam el, hogy mindannyian vele vagyunk és szurkolunk neki, ezért is látogattam meg a csütörtöki tréningjén. Megleptem egy olyan kabala karkötővel, amelynek zsinórja a DVTK piros színét jelképezi és négylevelű lóhere medál van rajta. Remélem, hogy az ajándék szerencsét hoz majd számára a világbajnokságon. KT

A képen: Tóth Annának sok sikert kívánt Csöbör Katalin országgyűlési képviselő Fotó: dvtk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!