Labdarúgás

2023.07.18. 17:00

Kétszer tizenöt, egyszer tizenhat - itt a mezőny

Kialakult a labdarúgó vármegyei II. osztály 2023/2024-es mezőnye.

Az előző, 2022/2023-as idényt 45 csapat fejezte be a vármegyei II. osztályban, minekután az egyaránt 16-16 egyesületre tervezett három csoportból a Borsodnádasdi LASE-t (Észak csoport) kizárták, Tiszalúc visszalépett, az AVSE Korláti Vikingeket pedig szintén kizárták (mindkettő Kelet csoport), viszont a Közép csoportban mind a tizenhat gárda ,,végig harcolta" a szezont. Augusztus 12-13-án indul a következő, 2023/2024-es pontvadászat, és a Magyar Labdarúgó Szövetség Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Igazgatósága elkészítette a csoportbeosztásokat. A legfontosabb tudnivaló, hogy ,,csonkán" kezdődik az évad, hiszen nem startol 3x16 csapat, azaz 48, hanem csak 46 együttes, ugyanis az Észak-, és a Kelet csoportban is 15-15 csapat ,,jött össze". Érdemes megvizsgálni egyenként a három csoportot, mert – természetesen – vannak változások.

Az Északban három alakulat is osztályt lépett, felkerült a vármegyei I. osztályba, mert amellett, hogy a bajnok, és licensz-szel rendelkező Edelény-Borsodszer vállalta az ,,ugrás", a két, ugyancsak licensz-szel rendelkező második Parasznya SE-t, illetve harmadik Szirmabesenyői SK-t az Igazgatóság felkérte a részvételre, amit mindkét egyesületnél vállaltak is. A három búcsúzó helyére került tulajdonképpen a két vármegyei III. osztályú bajnok, a Nagybarcai SBE (Észak csoport), továbbá a Szendrőlád KSE (Kelet csoport), illetve áthelyezték ide az előző szezonban az m2 Közép csoportjában 6. helyen záró Hernádnémeti SE-t.

Nem vállalták

A Kelet csoportban a bajnok Tiszaladány KSIE nem vállalta a vármegyei I-et, a második Erdőhorváti SC-nek már ,,eleve" nem volt licesze az osztályra, míg a bronzérmes Sárospataki TC-nél (ahol volt licensz is) igent mondtak az Igazgatóság felkérésére – tehát előbbi két alakulat marad ebben az osztályban, és csoportban. Ugyancsak ide került a vármegyei I. osztály előző szezonjában 15. helyen végzett Tokaj FC, amely akár benn is maradhatott volna, hiszen a vármegyei szervezet felkérte a tagságra, a maradásra, mint legjobb kiesőket, de a Tisza-Bodrog-partiak nem vállalták. Egy új csapat található még ebben a csoportban, a tavalyi évadot a Közép csoportban 12. pozícióban záró Kesznyéten SE.

A Közép csoportban a maximális létszámmal, 16 együttesel kezdődik a következő bajnokság: az első helyen végzett Emődi ÁIDSE a vármegyei I-et vállalta, illetve nem esett ki az utolsó, 16. helyen megszerző Kisgyőr KSE. Viszont ide osztotta be az Igazgatóság a vármegyei I-ben előzőleg 14., ám onnan visszalépő Nyékládházi DE-t. Ebben a csoportban új gárda a vármegyei III. Dél csoportjának bajnoka, a Bükkszentkereszt SK, illetve a vármegyei III. Kelet csoportjának második helyezettje, a Körömi Sportkör.

A tények

A vármegyei II. osztályú csoportbeosztások

Észak csoport: Aszaló, Boldva, Hernádnémeti, Izsófalva, Mályinka, Nagybarca, Onga, Rudabánya, Sajósenye, Sajószentpéter, Sajóvámos, Szendrő, Szendrőlád, Szikszó, Varbó.
Kelet csoport: Erdőhorváti, Garadna, Gönc, Karcsa, Kesznyéten, Mád, Megyaszó, Mezőzombor, Pácin, Pálháza, Sátoraljaújhely, Szerencs, Taktaharkány, Tiszaladány, Tokaj.
Közép csoport: Bogács, Bükkábrány, Bükkszentkereszt, Bükkzsérc, Cserépfalu, Harsány, Hejőpapi, Kisgyőr, KKFC Mezőcsát, Köröm, Mályi, Nyékládháza, Ónod, Sajószöged, Tiszakeszi, Vatta.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!