Európa Liga döntő

2023.06.01. 15:20

Maratoni finálét nyert a Sevilla - videókkal

Marosréti Ervin

Fotó: Marosréti Ervin

Még májusban kezdődött, de már júniusban ért véget az idei labdarúgó Európa Liga döntő, amelyet a budapesti Puskás Aréban rendeztek meg. A játékidejét tekintve is több mint két és fél órás összecsapáson az első félidőben Paolo Dybala góljával az AS Roma szerzett vezetést, amit a fordulás után a Sevilla egy öngólnak köszönhetően kiegyenlített.

Ezután már nem esett újabb gól. A rendes játékidő és a hosszabbítás is 1-1-es döntetlennel zárult. A büntetőket pedig a spanyolok rúgták jobban, akik ezzel 2023-ban hódították az Európa Liga trófeáját. A Sevilla egyébként a sorozat specialistájának számít, hiszen hetedszer jutott fináléba (2006, 2007, 2014, 2015, 2016, 2020, 2023), amelyeket kivétel nélkül megnyert. Az AS Roma kispadján José Mourinho hatodik európai kupadöntőjében először kapott ki.

A Puskás Aréna falain belül fantasztikus hangulat uralkodott a döntő előtt és alatt. A lelátókon nagyjából húszezer magyar drukker foglalt helyet, de legalább ilyen számban voltak jelen a Sevilla és a Roma fanatikusai. Arra egyik csapat sem panaszkodhat, hogy a szurkolóktól ne kapták volna meg a kellő biztatást. 

A találkozó előtti felvezetés és a megnyitó során készült néhány videónk:

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!