Labdarúgás

2023.06.30. 09:38

Mezekkel is emlékeztek Rakaczki Bencére

Az ifjú kapusok ajándékot is kaptak a futballkapusok ötnapos képzésén.

A mögöttünk hagyott hét munkanapjain Abaújszántó sporttelepe adott otthont az immáron 17. Veréb György-Kövesfalvi István labdarúgó kapustábornak, amelyet Rakaczki Bence emlékére rendeztek.

Felidézték az alakját

A DVTK egykori hálóőrének tiszteletére ismét a pólókra szitázták a hajdani szép reményű portás arcképét és az ereklyét valamennyi szereplő ajándékba kapta. A mezeket a csütörtök délelőtti tréningen osztották ki, a csoportképre már mindenki ezeket magára öltve állt a fényképező gépek elé.    

– Ezúttal is felkerestük Rakaczki Bence sírját, amelyre virágokat tettünk – újságolta id. Soltész Zoltán, a kapustábor főszervezője. – Eljött a temetőbe Sikur György gyúró, Szentmártoni György tanár úr, a tábor mindenese, Veréb György, az esemény névadója, és természetesen én is velük tartottam. A gyerekeket Gilányi Szabolcs és Nagy Zsombor képviselték. A kegyeletes eseményen felidéztük a nagyon fiatalon elhunyt kapus sajnálatosan rövid életútját és újra megfogadtuk, hogy emlékét mindig ápolni fogjuk.

A hét gyorsan eltelt és a több mint negyven sportoló, továbbá az edzők, a szülők, a hozzátartozók és az érdeklődők pénteken délután a jövő évi találkozás reményében utaztak el a kisvárosból. 

A tábort támogatták 

Zolnai Antal (Rakaczki Bence keresztapja), László János (Észak Tégla), Aba Vezér Étterem és Panzió, Hollókői Vendégház, Vajda Papír Kft., Szentmártoni György, Varga István és Sikur György (masszőrök), a Magyar Labdarúgó Szövetség Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Igazgatósága, Tállya sportegyesülete, Sáfián Ádám, Abaújszántó polgármestere, Gyulai József utánpótlásedző, Sotkó András pék, Korhut János, Korhut Mihály, Szokolai László és családja, és az abaújszántói sportpálya dolgozói. 

Megyei foci hírek, eredmények a boon.hu oldalán itt!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!