Labdarúgás

2023.05.10. 20:13

Labdarúgó vármegyei kupa döntő: Gesztely FC vs. Hidasnémeti VSC (fotókkal)

A megyei futball kupa döntőjét szerdán Tiszaújvárosban rendezték meg.

Hidasnémetié lett a serleg.

Fotó: Ádám János

Jó idő, és kiváló körülmények várták a 2022/2023-as labdarúgó vármegyei kupa két finalistáját, a Hidasnémeti VSC, illetve a Gesztely FC csapatát szerda délután Tiszaújvárosban.

A két együttes előzőleg megállapodott abban, hogy a megjelölt 17 óra helyett mintegy 40-45 perccel később indul útjára a labda, ennek oka pár játékos egyéb irányú elfoglaltsága volt, ami miatt késve értek a helyszínre.

A találkozó első kísérlete Petrecsko nevéhez fűződött, de távoli próbálkozása után elkerülte a labda a jobb alsót. Moroziuk csavarása nem volt a legjobb, de ez is jelezte a hidasiak mezőnyfölényét. A sárga-kék GFC jól tömörült a saját térfelén, bízva abban, hogy így kevesebb sansza, területe lesz George Menougong játékos-edző alakulatának. Holló tornáztatta meg Galambvárit, és Földi, szöglet utáni fejese is veszélyes volt. A 17. perc végén jött az első gesztelyi lehetőség, lecsorgó labdánál Bucsák előtt adódott helyzet, de a hidasiaknak sikerült szögletre menteni. HVSC sarokrúgást követően bravúrosan hárított Galambvári, az első 30 perc a piros-feketéké volt, egy lehetőségtől eltekintve. Galambvári Menougonghoz passzolt, majd javított, mert a támadó nem tudta jól bemérni a kaput. Moroziuk 14 méterről 50 centimétert hibázott, még maradt a 0-0. Egészen a 41. percig, amikor Menougong egyéni alakítása után a játékszer begurult a gesztelyi kapuba, 0-1.

A folytatásban

A második félidő elején kiderült, maradnak a hadrendek (GFC: 4-2-3-1, HVSC: 4-1-3-2), Bakosé volt az első olyan lövés, amely igényelte Galambvári közreműködését. Szárnya lapos kísérletében nem volt erő, majd megint hidasi pillanatok következtek. A sárga-kékeknél Varga L. volt egyedül elől, ami négy védő őrizetében nem sok jót ígért. Menougong jobb oldali beadását követően Czető csúsztatott a jobb sarok mellé, de a 63. percben Petrecsko közelről a gesztelyi kapuba kanalazta a labdát, 0-2. A Gesztelynél a 16 éves Glonci B-nek is lehetőséget adtak, és csapata nem is állt messze a szépítéstől egy fejest követően. A következő szakaszban ismét kevésszer tudta átlépni a félpályát a Gesztely, 15 perccel a befejezés előtt nehéz volt elképzelni fordulatot. Lelátói kommentek, tanácsok szórakoztatóak voltak, szépen, pontosan passzolgattak a piros-feketék. A 84. percben Glonci B. szépen kiugrott, és elgurította a játékszert Bóni mellett, 1-2. Ekkor kezdett többet vállalni a Gesztely, de kevés volt, sőt, Tóth G. még a 93. percben szemfülesnek bizonyult, 1-3. A HVSC megérdemelten nyerte meg a sorozatot.

Betegsége miatt kihagyta a finálét Sajti Viktor vármegyei igazgató, a díjakat így Soltész Zoltán, a társadalmi elnökség tagja, valamint Andó József, a versenybizottság titkára adta át.

 

Gesztely FC – Hidasnémeti VSC 1–3 (0–1)

 

Tiszaújváros, 100 néző. V.: Haraszin (Tóth Á., Bense).

 

Gesztely FC: Galambvári – Szárnya, Erdélyi (Glonczi), Lénárt, Illés R., Varga L., Berta, Bucsák (Mészáros), Horváth S., Király, Bíró (Csáki). Edző: Simon Imre.

 

Hidasnémeti VSC: Bóni – Czető, Petrecsko (Fülöp), Menougong (Ambrus Zs.), Moroziuk (Tóth G.), Bakos (Varga A.), Molnár M. (Varga M.), Földi, Holló, Tucsa, Nyitrai. Edző: George Menougong. G.: Glonczi, ill. Menougong, Petrecsko, Tóth G. Jók: Illés R., Horváth S., Glonczi, ill. az egész csapat.

 

Simon Imre: – Küzdöttünk, harcoltunk, de sajnos ez kevés volt a győzelemhez. A csapat megtett mindent, a játékunkban azonban csak ennyi volt. Gratulálunk a Hidasnémeti együttesének a kupa megnyeréséhez.

 

George Menougong: – Egy döntőt mindig nehéz megnyerni. Most domináltunk az egész mérkőzésen és nagyon sok helyzetet dolgoztunk ki, ezek döntő része azonban kimaradt. Örülök, hogy három gólt szereztünk, ez mutatja azt, hogy milyen erőt képviselünk. A jól védekező ellenféllel szemben diadalmaskodtunk, gratulálok a csapatnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!