DVTK

2023.05.11. 12:30

Kuznyecov telt ház előtt ünnepelhet, édesapja ugyanitt 30 ezer néző előtt volt bajnok

Már nem sok hely van a diósgyőri stadionban vasárnapra.

ÉM

Amint az ismert, vasárnap 17 órától rendezik meg Diósgyőrben, a labdarúgó NB II 37. fordulójában a DVTK – ETO FC Győr összecsapást, amely a házigazda piros-fehérek bajnokavatója is lesz egyben. A klub közlése szerint ,,Az új DVTK Stadion történetének egyik legmagasabb nézőszáma várható a mérkőzésen, hiszen továbbra is hatalmas az érdeklődés Diósgyőrben, Miskolcon és az egész vármegyében." A klub a jegyfogyás mértékének megfelelően új szektorokat nyitott meg, és a vendégszektort is áthelyezték. A hazai szurkolók szerda estig 9000 belépőjegyet vásároltak meg elővételben. A klubnak – átlagáron számolva – nagyjából mintegy 18-20 millió forintos bevétele lesz ezen a mérkőzésen. A diósgyőri klubfutball történelmében az egyik csúcsot* az 1992. június 20-án lejátszott DVTK – Ferencváros összecsapás tartja (a fővárosiak az Andrássy úton lettek bajnokok, s a becslések szerint mintegy 10-12 000 szurkolójuk kísérte el őket Miskolcra), amelyen – több sajtóorgánum szerint – 30 ezren szorongtak a lelátókon. Érdekesség, hogy akkor a fővárosiaknál játszott a DVTK jelenlegi vezetőedzőjének, Kuznyecov Szergejnek az édesapja, Serhiy Kuznetsov, aki akkor 29 éves volt.

*A rekordot az 1968 novemberében lejátszott DVTK - Ferencváros (1:2) összecsapás tartja, amelyen a Népsport beszámolója szerint 35 ezer néző volt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!