Jégkorong

2023.05.14. 09:31

Csúsztatott hokinászút

Finnországban zajlik az elit csoportos férfi felnőtt jégkorong világbajnokság.

„Tavaly októberben volt az esküvőnk Anitával, de akkor nem tudtunk elmenni nászútra, így a mostani torna a mi hivatalos mézeshetünk – mondta portálunknak Miskolc testvérvárosából Fridély Gábor vármegyei vendéglátóipari szakember, egykori élvonalbeli futball asszisztens, Fábián Mihály hajdani FIFA-jelvényes dirigens egyik állandó partjelzője, majd hozzátette: – Jelenleg úgy négyszázan vagyunk itt Magyarországról és mintegy húszan Miskolcról.”

Egy sör tíz euró

A hoki nagy barátja arról is beszámolt, hogy a szurkolói zóna klubjában óriási hangulatú bulik zajlanak, bár az árakkal nincsenek kibékülve.

„Azt nem állíthatom, hogy pénztárca barát rendezvényen vagyunk, ugyanis egy korsó sör tíz euró, vagyis csaknem négyezer forint. Ettől eltekintve nagyon jól érezzük magunkat itt, az idő egyenesen fantasztikus. A verőfényes napsütés huszonkét-huszonhárom fokkal párosul, ez pedig egyenesen fantasztikus, hiszen azért Észak-Európában vagyunk.”

Fridély Gábor abban bízik, hogy kiszurkolják nemzeti csapatunk bennmaradását, kedvenceik fellépésén olyan hangulatot teremtenek, amellyel máris kivívták a rendezők és a helyiek elismerését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!