Vízilabda

2023.05.19. 21:03

Csak vasárnap dől majd el, ki végez előrébb

A helyosztó második meccsét pénteken játszotta a miskolci élvonalbeli póló együttes.

Fotó: Bujdos Tibor

A férfi vízilabda OB I-ben, a 7. helyért zajló, az egyik fél két sikeréig tartó párharcban pénteken este a második összecsapást a miskolci dr. Kemény Dénes Városi Sportuszodában vívta meg a házigazda PannErgy-MVLC, illetve a vendég Tigra-ZF Eger alakulata. A hevesiek egy nappal korábban saját létesítményükben biztosan győztek, így a tét az volt, hogy lezárul-e az ütközet, vagy lesz még egy mérkőzés vasárnap a hevesi vármegyeszékhelyen.

Az első negyed elején rögtön fórt rontottak a látogatók, és a hazaiak is. Murisic centerből kezdte a gólgyártást (0-1), aztán szintén az egriek dobhattak büntetőt: Krijestorac a kapufát lőtte telibe. A második MVLC-előny egy rossz passzon halt el, az egrieké pedig Moravcsik kapusban. A miskolciak hálóőre jól együtt élt a játékkal, de kollégája is, ám Böröczky oldalról meg tudta lepni (1-1). A fekete sapkásoktól Gólya bedobta az ötödik emberelőnyt (1-2), az első dudaszóig maradt az állás.

A második felvonás kezdetén ötméterest harcoltak ki a hevesiek, Kovács G. magasan a hálóba küldte a labdát (1-3). Igazából védekezése tartotta az MVLC-t, a támadási variációk addig nem jöttek be. Moravcsik kifejelt egy bombát, Oltean viszont negyven centiméterrel mellé lőtt. Előnyben sikerült a hátrányt csökkenteni (Brkic, 2-3), majd a Gólya-Moravcsik csatát utóbbi nyerte. Nagy N. jó érzékkel szerelt, aztán fórban időt kért az MVLC. Molnár G. egalizált (3-3), nyílt lett a mérkőzés, Moravcsik továbbra is káprázatos volt, 79 százalékos (11/14) volt a mutatója. Krasznai lapos löketébe csak beleért Grieszbacher, átvette a vezetést a PannErgy, amely sokkal jobban pólózott, mint egy nappal előtte (4-3).

A folytatásban

A harmadik negyedben Rádli egyenlített, mikor már lejárt az emberelőnyük (4-4), aztán Gólya a bal oldalról remek ritmusban kapta, és lőtte a játékszert (4-5). A hatodik fórban nagyon rossz átadást mutattak be a hazaiak, viszont Murisicet kiválóan szerelték. Ismét holtpont volt a miskolci támadójátékban, Krijestorac pedig a kapufára ejtett. Brkic pattintós találata tetszett a közönségnek (5-5), és aztán a képzeletbeli gólvonalon haladt a labda egri lövést követően. A védekezésekkel, a kapusokkal nagy gond nem volt, maximum egy-két gólosnak nézett ki a meccs, de még a rendes játékidős iksz is benne volt.

A negyedik negyedben Molnár G. harcolt ki büntetőt, Brkic simán bevágta (6-5). Idegességében fórban hibázott az Eger, azonban Kovács G. meg tudta lepni Moravcsikot (6-6). Krasznai előnyben ,,nem talált”, 4:57-tel a vége előtt a hevesiek időztek, a ,,fehérek” csak öten voltak. Ötös kaptak, Krijestorac ,,megsímogatta” Moravcsikot (6-7). Fórban Brkic kísérletét védte Grieszbacher, utána Oltean kilőtte a jobb felső sarkot (7-7). Újabb előny, újabb egri időkérés következett, nem lett gól utána. Krasznai ötméterest kapott, Várkonyi nem hagyta ki (8-7). A soron következő előnyben hibázott a házigazda, Kovács G. a kapufát lőtte szét. 57 mp volt, az MVLC kért időt fórban, Molnár G. megpattanó labdája utat talált a kapuba (9-7). Krijestorac ejtett, nem jól, nyert a PannErgy, vagyis vasárnap Egerben dől el a 7. hely sorsa. 

PannErgy-Miskolci VLC – Tigra-ZF Eger 9-7 (1-2, 3-1, 1-2, 4-2)

Miskolc, 250 néző. V.: Petik, Kovács S.

PannErgy-MVLC: Moravcsik – Smitula (-), Oltean (1), Nagy N. (-), Böröczky (1), Várkonyi (1), Brkic (3). Csere: Tanczer (-), Lacerda (-), Krasznai (1), Molnár G. (2), Stefanidesz (-). Vezetőedző: Vidumanszky László.

Eger: Grieszbacher – Rádli (1), Gólya (2), Kovács G. (2), Baksa (-), Murisic (1), Krijestorac (1). Csere: Lőrincz B. (-), Klár (-), Dóczi (-), Spitz (-), Biros S. (-). Vezetőedző: Tóth Kálmán.

Gól/emberelőnyből: 4/11, ill. 1/9

Gól/büntetőből: 2/2, ill. 2/3

Vidumanszky László: - Az utolsó hazai meccset győzelemre tudtuk hozni, mivel én szeretek Egerbe járni. Elmegyünk vasárnap és lejátsszuk a döntő meccset. A mérkőzés elején nem úgy állt a meccs, ahogy gondoltuk, de utána összeállt a védekezés és kihasználtuk a helyzeteket. Más volt a csapat, mint csütörtökön, gratulálok mindenkinek.

Tóth Kálmán: - Gratulálok a Miskolcnak, jól használták ki a helyzeteiket. Ma nem sikerült, de ez nem rontja el a nagyszerű évünket.

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1-1. A 3. mérkőzést vasárnap 12 órától Egerben rendezik.

 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!