Labdarúgás

2023.05.09. 10:53

Életet mentett Belicza János!

A hősök köztünk élnek – közölték a futballbíró-klubigazgatóról a Cigánd Sportegyesület honlapján.

Belicza János

A vasárnap játszott Gönc – Sátoraljaújhely vármegyei II. osztályú, Kelet csoportos bajnoki mérkőzésen egy ütközés után Belicza János játékvezető – a cigándiak klubigazgatója – emberi tragédiát akadályozott meg.

A történet 

Egy ártalmatlannak tűnő ütközés következtében a vendégek játékosa, Dienes Tamás a földön maradt. Belicza János gyors közbelépése mentette meg az életét, a bíró ugyanis látta, hogy a játékos elvesztette eszméletét, ezért rögtön stabil oldalfekvésbe helyezte, majd azt is észrevette, hogy a labdarúgó nyelve hátracsúszott a torkába, ezért nem kap levegőt. Miután egy szakszerű mozdulattal helyre tette a játékos nyelvét, a futballista magához tért, majd néhány perccel később segítséggel elhagyta a pályát.

Megtalálják az ilyen esetek

Felhívtuk a Sárospatakon élő sípost. 

– Engem rendre megtalálnak az ilyen és ehhez hasonló esetek – mondta a vonal végén a negyvenhárom éves Belicza János, volt NB III-es dirigens, a vármegyei I. osztályú keret tagja, aki a Sárospataki Utánpótlásnevelő Sportiskola elnökeként (is) ismert és népszerű. – Pedagógusként Pécsett és Nyékládházán volt ehhez hasonló esetem, játékvezetőként pedig tíz esztendővel ezelőtt az Edelény – Sajóbábony találkozón.

(Az eset feldolgozását rövidesen folytatjuk)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!