Vízilabda

2023.05.02. 15:30

Azon lesznek, hogy jöjjenek vendégségbe

A Szolnoki Dózsa ellen játszik szerdán idegenben a miskolci vízilabda csapat.

ÉM

Filmet (is) néztek az MVLC játékosai.

Fotó: Kamarás Péter

Az alapszakasz után immáron a középszakaszban küzdenek a férfi vízilabda OB I csapatai, kivéve az utolsó, 14., kieső helyen zárt KSI, valamint a 13. pozíciót elérő Metalcom Szentes. Utóbbinak osztályozót kellene majd vívnia a bennmaradásért az OB I/B-ben 2. helyezett Invictus SC-vel, azonban a másodosztálybeli klubnál közölték, nem élnek a lehetőséggel. A többi tizenkét csapat helyosztót vív az 1-4., az 5-8., és a 9-12. helyért.

A borsodi színeket képviselő PannErgy-MVLC együttese a 8. helyen zárta a szezon első körét, és a folytatásban, először az 5. helyezett Szolnoki Dózsával találkozik. A versenykiírás alapján a csapatok a play-off-ba továbbviszik az egymás ellen az alapszakaszban elért eredményeiket, eszerint a Szolnok 6-0-ra vezet az MVLC ellen az egyik fél 7. pontjáig tartó párharcban (mivel előbb a Dr. Kemény Dénes Városi Sportuszodában 9-2-re, majd otthon 13-9-re győztek a Tisza-partiak).

A játéknapok: május 3., szerda (Szolnok, 18.00), és amennyiben szükséges, akkor május 5.-én (péntek), illetve május 7.-én (vasárnap) is medencébe szállhatnak a felek.

Fáradtság a hajrában

– A Szolnok szeretett volna az első négyben végezni, ám a végén kicsúszott onnan, és mivel az ötödik pozíció nemzetközi kupás helyet ér, biztos, hogy el akarják azt érni – közölte Vidumanszky László, a PannErgy-MVLC vezetőedzője. – Az egymás elleni, miskolci mérkőzésen szinte képtelenek voltunk gólt szerezni, emiatt nem volt csoda, hogy 9-2-es vereséget szenvedtünk. Idegenben már tudtunk egy sokkal szorosabb meccset játszani, volt olyan rész is azon a találkozón, amikor mínusz egy találatra fel tudtunk volna jönni. Ez nem sikerült, de azért megmutattuk, hogy tudunk vízilabdázni. Az alapszakaszban gyűjtött pontszám, és az alapján, hogy nagyon jó pólósai vannak a Dózsának – például Pásztor M., vagy Jansik D. –, egyértelműen ők az esélyesek, akik saját létesítményükben le is akarják zárni ezt a csatát. De: ha már így alakult, és itt vagyunk, akkor meg akarunk tenni mindent annak érdekében, hogy ellenfelünk ellátogasson pénteken Miskolcra.

A miskolci gárda, mióta befejeződött az első kör (április 22.), edzésben maradt, de volt picike szünet is. A PannErgy szakvezetője ekképpen értékelte az alapszakaszt:

– A reális célunk a 9-10. hely volt, de be tudtunk menni a nyolcba, amiért a csapat sokat tett, hozott olyan meccseken pontot, pontokat, amikor nem mi voltunk az esélyesek – jegyezte meg Vidumanszky László. – Persze voltak botlásai a riválisainknak is, de a sport ilyen. A hajrára, a szerda-szombat ritmus miatt elfáradtak a játékosok, úgy érzem, ha nagyon kellett volna, akkor meg tudtuk volna verni a Kaposvárt is, és jobb lett volna a szánk íze a 30 pontos alapszakasszal. De tanulni mindig kell, örülünk, és megyünk tovább, amíg nincs vége a bajnokságnak.

A nemzet aranyait

 

Magyarország sporttörténetében egyetlen csapat tudott zsinórban háromszor olimpiai aranyérmet nyerni, a legendás férfi vízilabda válogatott 2000-2008 között. Ennek a páratlan sikerszériának a történetét mutatja be “A nemzet aranyai” című mozifilm, amely április 20-tól látható a mozikban. Miskolcon, a Cinema Cityben vasárnap 18 órától mutatták be az alkotást, utána pedig közönségtalálkozót tartottak. Az eseményen részt vett a ,,komplett" MVLC: ,,A bajnokok mindegyikét ismerem, volt, akivel még együtt is játszottam, Varga Zsolttal például a BVSC-ben. Van, aki azóta kolléga lett, és van, aki máshol tevékenykedik. A 2000-ben, Sydneyben megrendezett döntőt a helyszínen láttam, mert akkor a szlovák válogatott szövetségi kapitányaként magam is ott voltam az olimpián. Egy dolog nem változott: sikert csak akkor lehet elérni, ha van kemény munka, kitartás, és alázat" – nyilatkozta Vidumanszky László.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!