Jégkorong

2023.05.01. 11:05

Az ötkarikás városban lett légiós korongozó

A népkerti jégcsarnokban kerestük és a kenguruk földjén találtuk meg.

A miskolci Popovics Patrik a Brisbane Lightning csapatában játszik

Forrás: Olvasónktól

Eddig keveset tudtunk az ausztrál jégkorongról, most azonban ránk mosolygott a szerencse, hiszen az ötödik kontinensre került Popovics Patrik, a Miskolci Jegesmedvék egykori csatára.

Élvezi a játékot

– Az AIHL nevű pontvadászat az első számú ausztrál bajnokság – írta lapunknak a messzi távolból küldött elektronikus üzenetében a sportoló, majd így folytatta: – A tíz csapatos sorozatot a nagy távolságok miatt két konferenciára osztották. Az én alakulatom, a Brisbane Lightning, amely vadonatúj brand a ligában és Queensland államban – idén nyert felvételt. Egyelőre még légiósnak számítok: öten vagyunk és egy mérkőzésre négyünket lehet benevezni. Ahogy figyelem, minden csapat megpróbált még aktívan játszó légiósokat szerződtetni. Nekem az volt a szerencsém, hogy „helyi” vagyok és már februártól a gárdával készülhettem. Így lehetőséget kaptam a bizonyításra, megkaptam az egyik légiós státuszt. Néhány importált hokis nívós helyről érkezett ide: van pár, az amerikai-kanadai profi ligát, vagyis az NHL-t megjárt játékos, de a szlovák Tipsport ligából is jöttek. Név szerint megemlíthetem, hogy például Ty Wishart és Scott Timmins pár esztendővel ezelőtt a székesfehérvári EBEL-együttesben hokizott.

Popovics Patrik közölte még, hogy ligájuk fizikális jellegű, a játékot sok ütközés jellemzi:

– Egyenesen itteni különlegesség, hogy a pályák méretei városonként eltérnek egymástól, ez otthon elképzelhetetlen lenne. Személy szerint nagyon élvezem a játékot és úgy érzem, hogy kellett nekem ez az öt év jéghoki nélkül, azóta már sok dolgot máshogy látok. Újra motivált vagyok, utoljára a Mogyi becenévre hallgató Majoross Gergelynél – akit szapporói hősként tart számon az otthoni hokitársadalom – éreztem ezt az érzést. 

Toulmin ellen

Az itteni sárga-feketék, majd a piros-fehérek hajdani kedvence arról is hírt adott, hogy a második fordulóban Grant Toulmin alakulata ellen játszottak.

– Még 2016/17-ben csapattársak voltunk – közölte Popovics Patrik és hozzátette: – Grant most a Sydney Ice Dogs csapatát erősíti. A miskolci szurkolók biztosan emlékeznek rá, a népkerti közönség szíve csücske volt. 

Jó tudni 

Brisbane Ausztrália harmadik legnagyobb városa, egyben Queensland állam fővárosa és legnépesebb városa. Közel fekszik a Csendes-óceánhoz, a Brisbane-folyó mellett, az állam délkeleti részén. Ott rendezték az 1982-es nemzetközösségi játékokat, az 1988-i Világkiállítást és a 2001. évi Goodwill Games fináléját, továbbá otthon ad a 2032. évi nyári olimpiai játékoknak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!