Vízilabda

2023.05.03. 20:00

A vártnak megfelelő eredmény született

Ötgólos vereséget szenvedett szerdán a Tisza-partján az élvonalbeli miskolci pólós gárda.

ÉM

E.ON Férfi OB I. vízilabda Bajnokság.

Fotó: Ádám János

Az 5-8. helyért játszik a férfi vízilabda OB I-ben a PannErgy-Miskolci VLC alakulata.

A miskolciak, mint alapszakasz nyolcadikok az első kört az ötödik pozícióban záró Szolnoki Dózsa vendégei voltak szerdán. Minekután a bajnokság ezen részébe a felek továbbviszik az első szakaszban egymással lejátszott meccseket (győzelmet, döntetlent vagy vereséget), a Tisza-partiak, miután kétszer is megverték az alapszakaszban a borsodiakat, 6-0-val indultak neki az egyik csapat 7. pontjáig tartó csatába.

Az első negyedben, bő két percig mind a két oldalon hiánytalan volt a védekezés, a vezetést, 5:48-nál Kovács G. szerezte meg a házigazdának (1-0). Egy előnyt Teleki használt ki remekül (2-0), majd pedig megúszás során Schmölcz dobta a labdát az MVLC kapujába (3-0). Böröczky nevéhez fűződött a szépítés, fórból (3-1), de fél perc múlva Schmölcz már duplánál járt (4-1). A játékrész utolsó percében Smitula lőtt pontosan, így 8 percet követően 4-2 volt a hazaiaknak.

A második felvonásban Vámosi B. szinte a ráúszás, a labdaszerzés után büntetett (5-2), Pásztor M. pedig már tisztes távolságra ,,bombázta" a miskolciakat (6-2). Brkic ismét megmutatta, lehet rá számítani (6-3), aztán két perces gólcsendet követően Kovács G. talált az MVLC ketrecébe (7-3). Nem adta magát a PannErgy, tapadni akart a Dózsára, melynek eredményeként Böröczky 7-4-re, Oltean 7-5-re alakította az állást. Szeghalmi emberfórban nem hibázott (8-5), Jansik D. center gólja pedig megnyugtathatta a szolnoki szurkolókat (9-5). A kapusok 29, illetve 31 százalékon ,,álltak", ez is részben magyarázat volt a sok találatra.

Lőtávolban maradtak

A harmadik negyedben 44 mp után Várkonyi használt ki egy fórt (9-6), ám Jansik D. újfent jó helyen volt (10-6). A következő MVLC-emberelőnyben megint csak Várkonyi vállalta magára a végrehajtó szerepet (10-7), ám maradt a ,,közte négy" ugyanis Belényesi is beszállt a gólgyártásba (11-7). Ezen felvonás utolsó momentuma Molnár G. szép lökete volt, így még lőtávolban maradt az MVLC a befejező menet előtt (11-8).

A záró negyedben 3 és fél percig jól dolgoztak a csapatok hátul, ezért aztán minden maradt, legalábbis eredmény tekintetében. 4:30 perccel a vége előtt Teleki gyakorlatilag eldöntötte a meccs sorsát (12-8), de Brkic emberelőnyben meglőtte aznapi második gólját (12-9). Pásztor M. és Pető jött a szolnoki sorban (14-9), majd fórban, időkérést követően Molnár G. hagyott ki helyzetet. A hátralévő 105 másodpercben a hálók már nem rezdültek meg, a Szolnok a vártnak megfelelően nyert, amivel a pontok tekintetében 9-0-val zárta az MVLC elleni párharcot. A Tisza-partiak így az 5., az MVLC pedig a 7. helyért folytatja a bajnokságot.

Szolnoki Dózsa – PannErgy-Miskolci VLC 14-9 (4-2, 5-3, 2-3, 3-1)

 

Szolnok, 200 néző. V.: Vogel, Tóth I.

 

Szolnoki Dózsa: Józsa – Szeghalmi (1), Ágh (-), Jansik D. (2), Kovács G. (2), Vismeg Zs. (-), Pásztor (2). Csere: Schmölcz (2), Pető (1), Teleki (2), Vámosi (1), Belényesi (1), Cseh (-). Vezetőedző: Hangay Zoltán.

 

PannErgy-MVLC: Moravcsik – Krasznai (-), Nagy N. (-), Böröczky (2), Tanczer (-), Várkonyi (2), Brkic (2). Csere: Smitula (1), Oltean (1), Molnár G. (1), Lacerda (-), Stefanidesz (-), Hok (-). Vezetőedző: Vidumanszky László.

 

Gól/emberelőnyből: 3/9, ill. 5/10.

 

Gól/büntetőből: 0, ill. 0.

 

Hangay Zoltán: – Gratulálok a Miskolcnak, hogy bejutottak a 8 közé, ami számukra egy nagy dolog. Mi egy kicsit magunk alatt voltunk, hogy nem sikerült bejutni a 4 közé, de ekkora csalódás után is fel kell állnunk. Ma kaptunk 4-5 elkerülhető gólt, remélem, a következő meccsen mi lövünk ilyen gólokat. 

 

Vidumanszky László: – Ismert volt a szituáció a meccs előtt, hogy 0-6 a mi szempontunkból a párbaj állása. Tehát a Szolnok volt a favorit, de próbáltunk egy jó meccset játszani. Volt, amikor sikerült, volt amikor nem, a szoros emberfogással bajban voltunk. Jó felkészülés volt a 7. helyért való csatára, a Szolnoknak további sok sikert kívánok. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!