Labdarúgó NB II

2023.04.27. 18:54

Már vasárnap bajnok lehet a DVTK

Vasárnap este bajnok lehet a Diósgyőr

Fotó: Koncz Márton

A labdarúgó NB II-ben listavezető DVTK csapata már vasárnap este bajnok lehet. Ugyanis a 34. forduló zárónapján, csütörtökön, a 2. helyen álló MTK Budapest nem tudott nyerni a Tiszakécskei LC vendégeként, 1-0-ra kikapott, így a feljutó helyeken álló csapatok között négy fordulóval a zárás előtt 11 pont a különbség. Ami azt jelenti, hogy ha a 35. körben, a vasárnap 18.00-kor kezdődő MTK Budapest – FC Ajka meccsen nem nyer a hazai együttes, akkor már a Diósgyőrben vasárnap 20.00-kor kezdődő DVTK – Aqvital FC Csákvár mérkőzés előtt bajnok lesz a piros-fehér gárda. Ha győznek a fővárosi kék-fehérek, akkor a Diósgyőrnek egy döntetlen is elég a bajnoki címhez.

Mint arról korábban beszámoltunk, a DVTK klubcsúcsot ért el azzal, hogy öt fordulóval a zárás előtt feljutott. Ha vasárnap újra nyernek a piros-fehérek, akkor ez is klubcsúcs lesz, mivel eddigi 11 feljutásuk során a legkorábban két fordulóval a bajnoki évad zárása előtt tudtak bajnoki címet szerezni, ünnepelni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!