Vizisportok

2023.04.20. 08:53

A Bodrog mindent visz

A vadregényes folyó a profi kajakosok és kenusok legkedveltebb vize.

A Vízisport Club Tokaj ifjúsági világbajnok kenusa szűkebb hazájára esküszik, ezért nem akarja elhagyni Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye keleti kapuját.
A legideálisabb  
– Ezt a műfajt sok helyen űzik az országban és van jónéhány sportági fellegvár is – kezdte Soltész Péter, amikor arról kérdeztük, hogy mikor lapátol ismét a szabadban, hozzátette: – Talán elég, ha Dunavarsányra, Győrre, Szegedre, Szolnokra, vagy éppen Tiszaújvárosra gondolok. Azt viszont kevesen tudják, hogy az országos szövetség ajánlása szerint is Tokaj és a Bodrog a legideálisabb versenyterep. Ennek egyszerű a magyarázata: a város központjában fog kezet a Tisza és a Bodrog, az előbbi visszaduzzasztja az utóbbit. Amely így a torkolat előtt lelassul és nincsenek rajta örvények, vagyis akadálymentesen lapátolhatok rajta. Ez a nagy előnye, a másik pedig a viszonylagos zártsága. Tokajnál a folyás iránya szerinti jobb oldalt a hegy és a parti építmények ölelik, a bal partot pedig a sűrű növényzet zárja, így – a Tiszai centrumokkal szemben – itt nem a szél az úr, nem akadályoz az erős légáramlás. Jónéhány európai vízisport központban jártam már és több helyen – például Münchenben – az „orkán” miatt majdnem kiestem a hajómból, továbbá az említett hazai bázisokban sem olyan idillik az állapot, mint a mi kis városunkban. Így nem vágyom sehová, nagyszerűen érzem magam a boráról híres településen és a Bodrogon. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!