Labdarúgó NB III

2023.02.09. 18:00

Szeretne bennmaradni az Újváros

A második helyezett putnokiaktól hatan távoztak, öten érkeztek a téli szünetben.

ÉM

A hét végén elkezdődik a labdarúgó NB III 2022/23-as szezonjának tavaszi része. A Keleti csoportban három borsod-abaúj-zempléni klub résztvevője a küzdelmeknek, közülük a legjobban a Putnok FC áll, amely az ősszel kiválóan szerepelt. A PFC 12 győzelme, 3 döntetlenje, illetve 5 veresége 39 pontot jelent, amellyel az észak-borsodiak pillanatnyilag a 2. helyet foglalják el a táblázaton.

Jól sikerült főpróba

A pozitív szereplés nem jelenti azt, hogy ne változtatott volna a játékosállomány összetételén a Szala Ákos vezette szakmai stáb: Katona Bence, Csiki Norbert, Soós Tamás, Roman Petrecsko, Csiba Zoltán és Chutora Mihály máshol folytatja a pályafutását, míg az érkezők oldalán szerepel Lőrincz Attila középpályás Veszprémből, Szűcs Zsolt támadó Budafokról, Szabó Zsombor védő Békéscsabáról, Kiss Krisztián támadó középpályás Dabasról, és Arday Dominik védő Kazincbarcikáról.

A kék-feketék január 14-én a Diósgyőri VTK tartalék csapatával találkoztak a putnoki Elek Ákos Utánpótlás Sportközpontban, és 3-1-re győztek, aztán január 21-én az MTK tartalékot fektették kétvállra a fővárosban (4–2). Január 25-én a Debreceni VSC tartalék vendégeként 1-0-ra kikaptak az észak-borsodiak, majd három nappal később a Tarpa SC otthonában nyertek 4-1-re. Február 1-jén a Hidasnémeti VSC-t verték 2-1-re Galacsék, február 5-én, a rajt előtti főpróbán pedig 4-1-re a Sényő-Carnifex FC-t, mindkét ellenfelet az Elek Ákos Edzőközpontban.

Szőke és Benkő

A DVTK tartalék a tabellán a 15. pozícióban található – mérlege: 7 győzelem, 3 döntetlen, 10 vereség, 24 pont –, vagyis azért még szorgalmasan gyűjtögetni kellene az egységeket ahhoz, hogy biztonságos zónába kerüljenek a piros-fehérek. Vincze Richárd edző csapatától a holtidényben eligazolt Vajda Botond középpályás, Molnár Roland, valamint Korbély Kristóf. A ,,kis" Diósgyőrhöz érkezett Szőke Áron (III. kerület), és Benkő Péter (Kazincbarcika, kölcsönből vissza), más érkező nincs, az U19-ből és az U17-ből csatlakoznak majd a fiatalok.

Amint azt már írtuk, a gárda az évben először a putnokiak ellen vívott felkészülési csatát, aztán 3–0-ra kikapott a Nyíregyháza SFC tartaléktól. A további programban még szerepelt erőfelmérő az Újpest FC tartalék ellen, ami egy 45 perces csata lett (0-0), illetve ugyanennyit játszottak a fiatalok az ezen napra ,,beugró" FC Tiszaújvárossal is (0-3). A téli munkát egy kassai kiruccanással zárták a diósgyőriek, február 3-án 5-2-re nyert a Slavia Kosice.

Lemondták, nem vállalták

A legrosszabb helyzetben a Termálfürdő FC Tiszaújváros alakulata van, amelyik nagyon gyenge fél évet tudhat maga mögött. A Vitelki Zoltán edző által trenírozott csapat az utolsó előtti, 19. helyen áll, eddigi márlege: 4 győzelem, 3 döntetlen, 13 vereség, 15 pont. Természetesen Újvárosban nem adták fel azt, hogy az együttes a következő bajnokságban is az NB III tagja legyen, sőt, nagyon is eltökéltek a klubnál a bennmaradást illetően, azonban ehhez zsinórban kellene aratni a sikereket. A vezetőség a téli szünetben ,,cserélgetett" a keretben: távozott Bocsi Patrik, Galambvári Gergő, Gönczi Sándor, és Jacsó Dávid, érkezett Varjas László (szélső, Jászberény), Gottfried Dániel (csatár, Ausztria, alacsonyabb osztály), Herceg Péter (kapus, Németország, alacsonyabb osztály), illetve Boros Gábor (csatár, Monsonmagyaróvár).

A Tiszaújváros a felkészülés során egyaránt 1-1-et játszott edzőmérkőzésen a Debreceni EAC-cal, és a Hidasnémeti VSC-vel (a két meccset egymás után rendezték meg, kétórás különbséggel, január 21-én). Ezt követően a Mezőkövesd Zsóry FC tartalék, valamint a III. kerületi TVE jött volna a sorban, ám az előbbiek elleni meccset a sok sérült miatt lemondták a Tisza-partiak, a fővárosiak pedig betegségre hivatkozva nem vállalták az újvárosiakkal szembeni fellépést. Így január 28-án a DVTK tartalék, és az Újpest FC tartalék mentette meg annyiban a helyzetet, hogy a Diósgyőrbe tervezett edzőmeccsük egy hármas tornává alakult át, mindenki, mindenkivel 45-45 percet játszott. A Vitelki-csapat 1-0-ra kikapott a lila-fehérektől, viszont a házigazda DVTK-nak három gólt lőttek, és egyet sem kaptak. Az újvárosiak a múlt vasárnapi, Cigánd SE elleni 5-0-s hazai győzelemmel zárták a téli felkészülést. 

Tények a feljutásról és a kiesésről

– A 2023/24-es évadban az NB III-ban, 4 csoportban összesen 64 csapat játszik majd.

– Oda-visszavágós osztályozót játszik a 2023/24-es NB II-es bajnokság részvételi jogáért a 2022/23-as évi NB II-es bajnokság 16-18. helyezett csapata (3 csapat) a 2022/23-as NB III-as bajnokság 3 csoportjának 1. helyezett csapataival (3 csapat). A győztesek a második, a vesztesek a harmadik vonalban folytatják.

– A 2022/23-as Megyei/Budapesti I. osztályú bajnokságok 1. helyezett csapatai közül 10 csapat juthat fel az NB III-ba, oda-visszavágós osztályozó után, ha minden bajnok nevez részt vesz ebben, akkor 10 párharcot rendeznek, ha kevesebbet, akkor lesznek, akik játék osztályozó nélkül jutnak fel. 

– A 2022/23-as NB III-as bajnokság három csoportjának legrosszabb 17. helyezettje és 18-20. helyezett csapata kiesik a 2023/24-es Megyei/Budapesti I. osztályú bajnokságokba.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!