Cselgáncs

2023.01.29. 09:26

Gercsák Szabina remekül szerepelt Lisszabonban

A miskolci cselgáncsozó kitűnő teljesítménnyel rukkolt ki a portugáliai viadalon

Olimpiai kvalifikációs Grand Prix versenyt rendeztek az elmúlt hét végén az Ibériai-félszigeten lévő országban, ahol mindkét nemben ötszáznegyvennégy judoka állt tatamira.

Bulgária és Izrael

A huszonhat éves miskolci sportoló erőnyerőként kezdte, majd a második körben, a legjobb harminckettő közé jutásért ipponnal nyert a lengyel Sobierajska ellen. A tizenhat közé kerülésért a portugál Crisostomoval szemben aranyponttal diadalmaskodott. Aztán az ausztrál Coughlantól wazarival kapott ki, és a vígaszágon folytatta. Megverte a holland de Voogdota bronzmeccsen pedig a a dél-koreai Hant is. 

– Ez a verseny ötven százalékos áron fizetett, a 350 helyett 175 ponttal számolták el, de még nincs értelme még számolgatni, hiszen a párizsi játékokig rengeteg esemény van hátra – mondta Flórusz János, a kiválóság mestere. – A kínálatból ki kell választani a legmegfelelőbbeket, gondolok a szakmai és az egyéb szempontokra. Az a lényeg, hogy Szabina szőnyegbiztonsága javuljon és versenyről versenyre haladjon előre. 

A diósgyőri lány az elkövetkezendő hetekben Bulgáriában, majd Izraelben szerepel. 

A tények

Nők, 70 kg (37 induló): 1. Aoife Coughlan (ausztrál), 2. Elvismar Rodriguez (venezuelai), 3. Ida Eriksson (svéd) és Gercsák Szabina (magyar – DVTK), 5. Heeju Han (dél-koreai) és Nataliia Chystiakova (ukrán), 7. Margit de Voogd (holland) és Elena Dengg (osztrák). 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!