Röplabda

2022.11.04. 18:45

Vezetői beszélgetések után Kecskemét

A kazincbarcikai férfi röplabdacsapat vasárnap hazai élvonalbeli mérkőzést játszik.

Árva Milán biztos, hogy nem játszik vasárnap

Fotó: Vajda János

A férfi röplabda Extraliga 6. fordulójában, vasárnap 18.30-tól hazai bajnokit játszik a GreenPlan–VRC Kazincbarcika együttese, akik a Kecskeméti RC gárdáját fogadják. A sárga-kékek két győzelemmel kezdték az évadot, de a legutóbbi három mérkőzésükön egyaránt vereséget szenvedtek, és előkelő pozíciójukból, a nyolc csapatos mezőny 7. helyére csúsztak vissza. Túlzás lenne azt állítani, hogy minden rendben van a csapat háza táján, ám a barcikaiak vezetőedzője szerint egy győzelem nagyot segíthetne a csapaton.

– Nem lehet más célunk a Kecskemét ellen, mint a győzelem megszerzése – jelentette ki Toronyai Miklós, a GreenPlan-VRCK szakvezetője. – Valahogy ki kell jönni ebből a helyzetből, és ezen csak a pontok megszerzése segíthet. Nehéz mit mondani, keressük az okokat, ami miatt itt állunk. Az edzéseken jól teljesítenek a játékosok, és ez nem csak duma, mivel a tréningjeink nyitottak, azokat bárki megnézheti, aki pedig kijönne, az aligha mondana mást erről. A három vereségnek az okai nem látszanak tisztán, vannak önbizalomhiányra utaló jelek, ezeken segítenünk kell, illetve vannak, lehetnek olyan változások, amelyekben a klubvezetők illetékesek nyilatkozni.

Árva nem lesz

Mivel a szakvezető ettől többet nem akart mondani, Tóth Milánt, a klub sportigazgatóját kérdeztük.

– Picit vissza kell menjek az időben: a nyáron úgy próbáltuk meg összerakni a csapatot, mint a korábbi években, hogy helyi, barcikai röplabdások minél nagyobb számban kapjanak helyet a keretben – mondta Tóth Milán. – Tudtuk, hogy a Ciupa távozásával keletkezett űrt nehéz lesz pótolni, és bár volt bizodalmunk ezen a téren, a 4-es ütő helyen egyelőre nem azt kaptuk, amit reméltünk. Ez egy kicsit a klubvezetés hibája is, mert túl nagy hittel voltunk az ezen a poszton szerepeltethető játékosok felé. Persze egy poszt problémája, egy jó csapatnál sokszor áthidalható, és mivel szerettük volna ezen segíteni, nyílt, és őszinte beszélgetéseket folytattunk a játékosokkal az elmúlt napokban. Ezek után jutottunk el oda, hogy Árva Milán nem lesz a keretben a mostani meccsen. Természetesen felvetődött, hogy igazoljunk új játékost, de a légiós állományt már nem tudjuk tovább bővíteni, magyart pedig ilyenkor találni szinte lehetetlen. Bízunk abban, hogy a mostani beszélgetések hasznosak voltak, hogy a játékosok hozzáállását mindez jó irányba tereli. Amíg nem húz mindenki egy irányba, a csapat, a stáb, a vezetés minden tagja, és nem mellékesen a klub egykori dolgozói, addig nehézséggel küszködnünk. Az biztos, hogy Toronyai Miklós élvezi nem csak a vezetés, hanem – a kinyilatkoztatások szerint – a játékosok bizalmát is.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!