Kajak-kenu

2022.08.04. 11:00

Bragatóék két számban is döntősök lettek

A női kenu kettes 200 méteren sem selejtezőket, sem elődöntőket nem rendeznek a világbajnokságon.

ÉM

Bragato Giada (Tiszaújvárosi KKSE) és Nagy Bianka (MVM Szegedi VSE). Fotó: MW

Szerdán a férfi C-1 200 méter előfutamaival kezdetét vette a szezon fő versenye, az ICF gyorsasági és parakenu-világbajnokság Kanadában, Halifaxben. A szerdai műsorban szerepelt volna a női C-2 500 méter, valamint a C-2 200 méter előfutama is, ami azért volt érdekes megyei szempontból, mert mindkét számban a magyar hajó „egyik felét” a Tiszaújvárosi KKSE lapátosa, Bragato Giada alkotta, akinek a párja Nagy Bianka (MVM Szegedi VSE) volt. 
Az egység 500 méteren állt rajthoz, Bragatóék az első futamban szerepeltek. A magyarok nagy harcban voltak a kanadaiakkal, őket mindössze 4 századdal megelőzve a harmadik helyen zártak, a kubaiak és a franciák mögött. Mindez azt jelentette, hogy egyenes ágon jutottak be a szombati fináléba.

Kétszáz méteren, mivel összesen 9 női kenupáros nevezett erre a távra, sem előfutamokra, sem elődöntőre nem lesz szükség, minden egység a szombati fináléban áll rajthoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!