Labdarúgó tábor

2022.07.18. 07:07

Miskolcon teszteltek, Egerben elemeztek

Az elmúlt hét végén csúcsra járatták önmagukat szűkebb pátriánk futballbírái és asszisztensei.

KT

A Magyar Labdarúgó-szövetség Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatóságának játékvezetői bizottsága háromnapos tábort rendezett, a hagyományos eseményen százhúszan vettek részt, és jelen volt három egykori jb-elnök, Bognár István, Pecze István és Stenczel István is. 

Sokszor visszanézték 

– Tagjaink pénteken délelőtt a Miskolci Atlétikai Centrumban fizikai tesztvizsgán vettek részt, majd Egerbe mentünk táborozni – mondta dr. Varga Zsolt egykori FIFA-­asszisztens, jb-elnök. – Elemeztük a nemzetközi, a hazai magasabb osztályú és a megyei mérkőzéseket, a vitatott eseteket pedig sokszor néztük vissza annak érdekében, hogy a kritikus pillanatokból tanuljunk. Szó volt a mérkőzésekre való felkészülésről, a hármasok összműködéséről, a leshelyzetekről, a meccsek adminisztrációs feladatairól, az ellenőrök tevékenységéről, a soron következő idény teendőiről, és a jelenlévők elméleti tesztet is teljesítettek. A tábort kispályás labdarúgás, valamint egyéni elbeszélgetések zárták. 

Jó hírekkel dicsekedhettek

A játékvezetői bizottság elnöke arról is beszámolt, hogy tagjaik közül Molnár Réka részt vett az U17-es női Európa-bajnokságon, amelyen a bronzcsatán kapott feladatot, Berényi Ákos UEFA-programon járt a svájci Nyonban, a közeljövőben FIFA-asszisztens lehet belőle, Nagy Róbert tavasszal már a 200. NB II.-es meccsét vezette, Punyi Gyula elérte a szintén 200. országos asszisztensi küldését, és már az NB I.-ben is lengethet, Zimmermann Márió NB II.-es sípos kerettag lett, az NB I.-ben pedig a VAR-kocsiban elemezhet. 

(A borítóképen: A szereplők, akik között nem voltak ott a szombati edzőmérkőzéseken és az ongai emléktornán működők | Fotó: KT)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!