Triatlon

2022.07.17. 16:59

Magyar győzelem a nőknél (videóval)

Bragmayer Zsanett tulajdonképpen rajt-cél győzelmet aratott a tiszaújvárosi triatlon EK-n.

Berecz Csaba

Fotó: Bujdos Tibor

A tiszaújvárosi Triatlon Fesztivál fő versenye, a felnőtt Európa-kupa keretében előbb a női döntőt rendezték meg. A hölgyeknél 30 sportoló állt rajthoz a fináléban, köztük hat magyar. Ebből a hatosból Bragmayer Zsanett jól szelte a habokat, elsőként jött a ki a 750 méteres táv teljesítését követően a vízből, és 2 másodperccel előzte meg a svájci Anja Webert. A Team Újbuda SE sportolója a kerékpár első körében tovább tudta növelni előnyét üldözőjével szemben. Mögötte egy boly alakult ki, amelynek csak a negyedik köre végén, vagyis ennek a számnak a felénél, 10 kilométernél tudták őt befogni. Tízen tekeretek együtt az élen, amelyben még egy magyar is helyet követelt magának, Holánszky Laura személyében.

A futásra Bragmayer ment ki elsőként, a depóban négy másodperc előnyt szedett össze, és ezt kezdte el tovább építeni. Ez olyannyira jól sikerült neki, hogy körről körre hizlalta az előnyét, és a harmadik kör végén, 1250 méterrel a célszalag előtt, 17 másodperc volt a fórja a német Selina Klamt előtt. Ehhez még egy szekundumot hozzátett, és meggyőző fölénnyel, szinte végig vezetve nyerte meg a versenyt, két órán belüli időeredménnyel. A hat magyar induló között volt az abszolút hazai pályán versenyző, tiszaújvárosi Bóna Kinga, aki a 28. helyen ért célba.

Triatlon: Európa-kupa

Nők

1. Bragmayer Zsanett (magyar) 59:39 perc, 2. Selina Klamt (német) 59:57, 3. Anja Weber (svájci) 1:00:12, ...12. Kovács Zsófia (magyar) 1:00:46, ...14. Holánszky Laura (magyar) 1:00:52, 15. Bukovszki Tünde (magyar) 1:01:02, ...21. Horváth Karolina Helga (magyar) 1:01:46, ...28. Bóna Kinga (magyar) 1:04:08.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!