Triatlon

2022.07.17. 18:11

Két abszolút hazai érem a férfi Ek-n (videóval)

Lehmann Csongor nyert, Kiss Gergely a harmadik lett a tiszaújvárosi triatlon Európa-kupán.

Berecz Csaba

Fotó: Bujdos Tibor

A tiszaújvárosi Triatlon Fesztivál legnagyobb érdeklődéssel várt száma, a felnőtt Európa-kupa vasárnapi döntője volt, amelynek az volt a legnagyobb kérdése, hogy sikerül-e megvédenie tavalyi elsőségét, a helyiek remek sportolójának, Lehmann Csongornak. De nem csak a favorit képviselte a Tiszaújvárosi TK színeit ebben a 30 fős döntőben, hanem testvére, Lehmann Bence, és Kiss Gergely is ott volt az úszás rajtjánál, valamint további 3 magyar sportoló. Az első számban Lehmann Csongor volt a leggyorsabb, az ausztrál Matthew Roberts előtt jött ki a vízből, mögötte három magyar következett, sorrendben Kiss Gergely, Dobi Gergő és Lehmann Bence.

Az ötök az első kör végére 20 másodperc előnyt szedtek össze az üldözőbollyal szemben kerékpárban, de ezt a nagy tempót nem tudta mindenki tartani, az ausztrál mellett, Dobival és Lehmann Csongorral három szereplősre csökkent az élmezőny. Fél perc fórt szedtek össze a hármak, és amikor leszálltak a kétkerekűről, ettől is többjük volt. A depóból a hazaiak üdvöskéje jött ki elsőként, a kérdés az volt, hogy az ausztrál fiú meg tudja-e szorítani. Nem igazán sikerült neki, több volt az energia a hazai triatlonosban. Roberts nem volt valami friss, a harmadik körben a cseh Radim Grebík is ráfutott, és nem mellékesen Kiss Gergely is. Utóbbiak a dobogó második és harmadik fokáért harcoltak, ebben a külföldi volt a jobb, ő ért célba 19 másodperccel Lemann Csongor mögött, 4 szekundummal megelőzve a másik hazai triatlonost. A győztes testvére, Lehmann Bence a 22. helyen végzett.

Triatlon: Európa-kupa

Férfiak

1. Lehmann Csongor (magyar) 53:18 perc, 2. Radim Grebík (cseh) 53:37, 3. Kiss Gergely (magyar) 53:41, …7. Tóth Tamás (magyar) 53:57, ...14. Dévay Zsombor (magyar) 54:08, ...18. Dobi Gergő (magyar) 54:21, ...22. Lehmann Bence (magyar) 54:29.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!