Birkózás

2022.06.29. 08:13

Zurai Rajmund ötödik helyezett lett Itáliában

Rómában zajlik a junior birkózók kontinensbajnoksága.

ÉM

Forrás: ÉM-Archívum

Kedden lépett szőnyegre Szinay Csaba, a DVTK tagja. A piros-fehérek reménysége az utolsó pillanatokig küzdött, de sajnos nem sikerült győznie, az Eb nyolcaddöntőjében 5–2-re veszített az észt Larisavval szemben. 

Nem volt meggyőző 

A 82 kilós versenyző elsőévesként, törött lengőbordával szerepelt a három korosztályt összefogó U20-as mezőnyben, és elszántságból, valamint küzdeni akarásból is jelesre vizsgázott. Mivel a baltikumi fiú következő meccsén kikapott, így nem maradt vigaszági lehetősége Szinaynak. 

– Tanítványom érzésem szerint az első menetet eltaktikázta, a másodikban pedig nem volt meggyőző. Nyilván a sérülése is zavarhatta, akárcsak a kezén lévő, edzéseken szerzett horzsolásai is – közölte klubedzője, Juhász Sándor. 

A 77 kilósok kedd esti programjában a bronzéremért küzdött az ugyancsak diósgyőri Zurai Rajmund, aki 7–4-re kikapott a török Saricicektől. 

– Erősebb volt a török. A második menet vége előtt negyven másodperccel a bíró folyamatosan intette volna a „félholdast”, de a zsűri nem járult hozzá, nem küldték le, pedig ebben az esetben talán lett volna esélye. Az ötödik helyére nagyon büszke vagyok – jegyezte meg Juhász Sándor.

(A borítóképen: Juhász Sándor edző és Zurai Rajmund egy korábbi hazai versenyen)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!