Kajak-kenu

2022.05.23. 07:48

Bragatóék meglepetésre bronzérmesek

A TKKSE versenyzője 3. lett társával a racicei világkupafutamon.

ÉM

Az idei első, péntektől vasárnapig tartó csehországi kajak-kenu világkupán két megyei lapátos is érdekelt volt. Amint arról már szombaton beszámoltunk, a pénteki napon bejutott a fináléba C-2 500 méteren a Bragato Giada (Tiszaújvárosi KKSE), Nagy Bianka (Szeged) egység. 

Üde színfolt 

A döntőben a másik magyar kettes, a Balla Virág, Takács Kincső duó a jó rajt után egyre visszább esett, végül kilencedik lett. Üde színfoltja volt viszont a mezőnynek a Bragato, Nagy páros, az U23-as világbajnok egység ugyanis az egyes pályáról rajtolva, kiváló versenyzéssel olimpiai számban szerzett bronzérmet, csak az olimpiai bajnok kínai, valamint a kubai hajó volt gyorsabb náluk. 

A másik megyei induló Bodonyi András volt, akiről még szombaton írtuk azt, hogy C-1 1000 méteren péntek délután kiharcolta a továbbjutást az előfutamából. Szombaton elődöntőznie kellett a DVTK kenusának, aki futamában csupán az ötödik lett, s mivel mindössze a három legjobb jutott az A fináléba, Bodonyinak a B döntő jutott – ami nem sikerült igazán jól, így a miskolci versenyző itt a 7., összességében a 16. helyen zárta ezt a számot. Ahol egyébként a másik magyar résztvevő, Adolf Balázs a harmadik lett. Magyarország összességében egy ezüst- és két bronzéremmel zárta a szezon első nemzetközi versenyét. 

(A borítóképen: Bragato Giada és Nagy Bianka | Fotó: MKKSZ)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!