Sílövészet

2022.03.17. 07:48

Büki Ádám világbajnoki szinttel zárta a szezont

A Miskolci Honvéd SE sílövője Olaszországban élete legjobb futását produkálta.

ÉM

Az olaszországi ­Ridnaunban fejezte be néhány napja idei biatlonos versenyszezonját Büki Ádám, a Miskolci Honvéd SE sportolója, aki az IBU-kupán életében először ért el világbajnoki kvalifikációs szinten belüli eredményt.

 

Sokat javított

 

Büki Ádám a 10 km-es sprintszámot 28:45 perc alatt teljesítette, 2+1 lövőhibával, ami a 64. helyhez volt elegendő, és 151,11 IBU-pontot hozott a konyhára. Mindössze 22 másodperc hiányzott neki ahhoz, hogy rajthoz állhasson az üldözőversenyben is.

 

– Akik csak az eredményeket látják, nem tudhatják, hogy mi történik nap mint nap a háttérben – mondta Büki Ádám. – Van, hogy egy eredményre éveket kell várni, mint most az én esetemben. Életem legjobb futását tudtam hozni, amihez 3 lőhiba társult. Több mint 30 pontot javítottam az eddigi legjobb eredményemen. Köszönöm szépen mindenkinek, aki hozzásegített ahhoz, hogy ez a verseny így sikerüljön, legfőképp edzőmnek, Szőcs Emőkének.

 

(A borítóképen: Büki Ádám az olaszországi versenyen. Fotó: Detlef Eckert)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!