Kézilabda

2022.01.05. 13:00

Ötven százalékkal hetedik helyezés

A stabilitás jellemző a Kazincbarcikai KSE felnőtt kézilabda csapataira.

Marosréti Ervin

Fotó: Marosréti Ervin

Gyakorlatilag minden szempontból megegyezik a KKSE férfi és női felnőtt kézilabda csapatának a mérlege az őszi szezon után. Az NB II-es bajnokságban a hölgyek és az urak is ötven százalékos mutatóval állnak, amivel a táblázat hetedik helyét foglalják el a barcikai együttesek. A klub zászlóshajóinak számító gárdák tehát féltávnál egyaránt a középmezőnyben helyezkednek el.

 

Ígéretes fiatalok

 

- Egy-két hellyel vártam magunkat előrébb, de mivel pontegyenlőség áll fenn két riválissal szemben is, ezért úgy gondolom, hogy reális képet mutat a táblázat – fogalmazott a Don Bosco Sportközpontban Ponyi Zoltán, a KSSE női együttesének a vezetőedzője. – Annak örülök a legjobban, hogy a saját nevelésű játékosaink lassan beének. A rutinosabb mag megadja a csapat fazonját, de a fiataljaink ebbe a rendszerbe abszolút be tudnak illeszkedni. Ehhez persze arra is szükség volt, hogy a serdülő és az ifi csapatunk egyre erősebb ellenfelekkel találkozik, az ország élvonalához tartozó klubok ellen léphetünk pályára. A hevesi vereségünket sajnálom, de azon a napon semmi nem jött össze. Pozitívum ugyanakkor, hogy az erősebb kerettel rendelkező Mátészalka és Salgótarján ellen pontokat tudtunk szerezni, amivel bebizonyítottuk, hogy bárkit meg tudunk verni ebben a mezőnyben. Szilágyi Szabolccsal most már harmadik esztendeje nagyszerűen dolgozunk együtt, bízom benne, hogy egyszer elérkezhet a szintlépés ideje is. Ehhez azonban a szakmai munka mellett erősebb anyagi háttérre van szükség.

 

Otthon erősek

 

A fiúknál is hasonló a helyzet, vagyis középcsapata van Kazincbarcikának az NB II-ben. Az Ölschléger Krisztián vezette együttes 11 ponttal áll a táblázaton, amelyek jelentős részét hazai környezetben gyűjtötték be.


- Megpróbáltuk a legjobbak kihozni a mögöttünk hagyott szezonból, de a mezőnyt megismerve azért maradt bennem hiányérzet - tette hozzá Ölschléger Krisztián, vezetőedző. – Rengeteg tényező nehezítette a dolgunkat, de természetesen a hibát elsősorban magunkban kell keresni. A munkahelyi elfoglaltságok, a tanulmányi kötelességek és a vírushelyzet is alakította a napjainkat, ami természetesen a tervszerű munka rovására ment. Elsősorban nem a helyezéssel van gondom, hanem azzal, hogy nagyon hullámzó teljesítményt nyújtottunk. Hazai pályán eredményesebben szerepeltünk, ám a Fehérgyarmat elleni vereséget fájdalmasan éltük meg. A szezonkezdetkor Debrecenben és Tiszavasváriban is hullajtottunk a végén pontokat, amelyek ugyancsak hiányoznak. Összességében azonban le a kalappal a srácok előtt, mert jöttek, becsülettel csinálták a dolgukat, de nagyon örülnék, ha végre lenne egy problémamentes tavaszunk.

 

Hatot terveznek

 

Ölschléger Krisztián azt is elárulta, hogy a héten a KKSE megkezdte a felkészülést. A folytatásig hátralévő másfél hónapos időszakban az edzések mellett hat edzőmérkőzéssel igyekeznek a lehető legjobban felkészülni.

 

(A borítóképen: A KKSE női csapata szeretne feljebb lépni a táblázaton tavasszal)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!