DVTK Jegesmedvék

2022.01.31. 09:00

Nagyszerű mérkőzést vívtak a népkerti csarnokban

Az Erste Liga listavezetője vendégeskedett vasárnap este a népkerti jégcsarnokban.

KT

Fotó: Ádám János

Az alapszakasz 35. fordulója keretében a DVTK Jegesmedvék vendége a Sport Club Csíkszereda csapata volt. A hazaiak eddig 37, a vendégek pedig 84 pontot gyűjtöttek, a szakadék ellenére sem lehetett előre megjósolni a találkozó kimenetelét. A diósgyőriek közül a sérült Hyvarinen, a lábadozó Lövei, az eltiltott Kiss R. és néhány, saját korosztályában szerepelt junior hiányzott. A látogatottságon nem érződött az NB I.-es labdarúgó-mérkőzések és a férfi kézilabda-Európa-bajnokság éremcsatáinak konkurenciája, sőt még többen drukkoltak, mint máskor.

 

Hadobás és Sofron 

 

Egy perc alatt háromszor avatkozott A játékba Kiss B., a korábban Miskolcon is szerepelt Adorján pedig még vetődéseket is produkált a jégen. A támadóharmadba becsúszott és idő előtt belökött játékosok miatt záporoztak a lesek. A 6. percben Hadobás jobbról, messziről elengedett egy tenyerest, a csíki portás előtt sokan tanyáztak, így nem láthatta a röppályát, csak akkor eszmélt, amikor a publikum már a gólt ünnepelte (1– 0). Hátránya után szétesően hokizott a romániai társaság, amely kifakult játékot adott elő, párszor még egymást is zavarták. A 15. percben Walker és Seto villámtámadását utóbbi kapáslövéssel fejezte be, de közelről vesztére Adorjánba bombázta a pakkot. Aztán jött a 17. perc, amikor kavarodás után Sofron a semmiből, nagy adag szerencsével egyenlített (1–1). Az első szünet előtt Galajda emberhátrányban a hálóőrrel szemben állva nem tudta megemelni a korongot, így az SC megúszta az újabb mínuszt.

Pillanatonként 

 

A második harmadban izgalmasabbra váltottak a gárdák. A csatárok közelebb merészkedtek a kapukhoz, és szinte valamennyi támadásban benne volt az, hogy valaki gólt kapál. Kubat egyszer mérgében még az ütőjét is a jégre vágta. A 29. percben Hajnik előtt tátongott óriási terület, lövésének nekiveselkedett, és mire eljutott a zúdításig, eléugrottak az erdélyiek. Férfias játék alakult ki, közben testi erejét mindenki igyekezett kamatoztatni. Pár gyengébb minőségű célzás tesztelte a palánk ütésállóságát. A 33. percben Péter B. előretörése után éberségből jelesre vizsgázott Kiss B., majd Papp Sz. kézilabdázott botjának tollával. Pillanatonként változott a helyzet, a felek expressz vonatként száguldoztak a jégen. Aztán kiderült, hogy milyen is a jégkorong: 1 (!) másodperc volt hátra a szakaszból Sofron középtávoli lövése és gólja után (1–2).

 

Sofron eldöntötte 

 

A második szünetben valószínűleg elmentek tankolni a játékosok, mert abszolútba kapcsoltak és le sem vették a lábukat a gázpedálról. A 48. percben Walker átadását Seto betette, mindezt Sofron kiállítása alatt (2–2). Az 50. percben az erőszakos Csíkszereda Kubat révén a tumultusban összehozta a harmadikat (2– 3). Tokaji Viktor időt kért, levitte Kiss B.-t, Sofron pedig harminc méterről az üres kapuba lőtt (2–4).

 

DVTK Jegesmedvék – Sport Club Csíkszereda 2–4 (1–1, 0–1, 1–2) 

 

Miskolc, 710 néző. V.: Haszonits, Soós D. (Fényi, Szabó D.). 

 

DVTK Jegesmedvék: Kiss B. (Duschek) – Wehrs, Doetzel, Walker (1), Parnham, Seto 1 – Hadobás 1, Szirányi, Galajda (1), Galanisz, Hajnik (1) – Illés M., Vojtkó, Mattyasovszky, Miskolczi, Elgestal – Ritó, Farkas M., Szabad. Vezetőedző: Tokaji Viktor. 

 

Sport Club Csíkszereda: Adorján (Samankou) – Milam, O’Connor, Részegh (1), Sofron 3, Stach (2) – Kubat 1, Kulyash, Lapenkov (1), Skachkov (1), Taratukhin – Gecse, Láday, Fodor Cs., Péter B., Rokaly N. – Papp Sz., Salló, Casaneanu, Farkas T., Reisz. Vezetőedző: Enrico Rossi. 

 

Kiállítások: 2, ill. 4 perc. 

 

Tokaji Viktor: – Nagyon nehéz vereség volt ez, ugyanis a szívünket kitettük a jégre, és ilyen érzelmes 60 perc után nem könnyű értékelni. Közel jártunk a tökéleteshez, az első pillanattól az utolsóig nagyon keményen dolgoztunk. A harmadik harmadban ellenfelünk fölé nőttünk, és akár más eredmény is születhetett volna. 

 

Enrico Rossi: – Mind a két csapat play-off üzemmódban játszott. Kiegyenlített, izgalmas és színvonalas csatát vívtunk. A találkozó jól felkészített minket az előttünk álló időszak feladataira. 

 

(A borítóképen: Színvonalas meccset játszottak a felek)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!