Emlékverseny

2022.01.02. 07:00

Becskei Zoltán győzött Mezőkövesden

Harmincegyen vettek részt a matyó városban rendezett évzáró sakk emlékversenyen.

Becskei Zoltán nyerte a II. Hegedűs Rafael emlékversenyt Mezőkövesden. A négy napon át tartó sakktornán hét parti alapján hirdettek eredményt, Becskei Zoltán pedig 5,5 ponttal lett első, Paál Attila ugyanennyivel végzett a második helyen. A harmadik helyet öt ponttal Burghardt József szerezte meg. Jelenleg mindhárman a Mezőkövesdi SE-t erősítik a csapatbajnokságban.

 

Színvonalas partik

 

A legjobb szeniornak járó különdíjat Sallai János, a legjobb női játékos díját Erős Vivien, a legjobb ifiét Molnár Dániel kapta, a legjobb kövesdi fiatal Molnár Márton lett.

 

Becskei Zoltán elmondta, voltak nehéz meccsei, Paál Attila ellen szerencsésnek érezte magát, éppen tartani tudta a döntetlent. A végén a két remi biztosította az első helyet, az egyiken vesztett állásban volt szerencséje, a másikon ő állt jobban, és született döntetlen. Voltak könnyebb partijai is, az első és az ötödik fordulóban. A verseny színvonala jó volt. Idén öt-hat hasonló tornán vett részt, voltak jók is, Püspökladányban második helyezést ért el, az év végi győzelem biztatást adott számára, hogy pozitív élménnyel zárt. Arra a kérdésre, hogy jövőre milyen versenyeken tud indulni, a pandémia miatt még nem tudta megmondani.

 

Póta Lajos, a verseny szervezője szerint voltak nagyon színvonalas partik, főleg az első táblákon. A támogatóknak köszönhetően szép különdíjakat tudtak szétosztani. Harmincegyen vettek részt a versenyen, előzetesen többen neveztek, de a járványhelyzet és más okok miatt többen nem tudtak eljönni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!