Női futsal

2022.01.01. 13:00

A foci marad hobbi, de kihívás lenne a meghívás

Az NB II.-es női futsal bajnokin 20 gólig jutott a Miskolci Vénusz játékosa.

Molnár István

Forrás: MA

Fotó: GYFOTO

A női futsal NB II. Keleti csoportjában kedden korábbi, még az 1. fordulóban elmaradt találkozóját pótolta be a Miskolci Vénusz együttese Tiszanánán, a Tiszai Sportcentrum nevet viselő hazai együttes ellen. A sportág 2012-es bajnoka nagy fölényben futballozott idegenben, és ez az eredményben is megjelent, ugyanis a borsodiak 35–2-es győzelmével fejeződött be a csata. A Vénusz játékosai közül Visnyánszki Dalma 20 találatot jegyzett, ilyen nagy egyéni gólmennyiség sűrűn nem fordul elő NB-s bajnokságban... 

 

– A tiszanánai csapat egy szerényebb képességű ellenfél, hiszen korábban Miskolcon 33–0-ra vertük, azon a meccsen 11 gólt lőttem – kezdte nyilatkozatát a miskolciak 21 éves futballistája. – Szóval tisztában voltunk azzal, hogy most is van esély egy nagyarányú győzelemre, arra persze nem számítottam, hogy húsz alkalommal fogok a kapujukba lőni. Azonban a mérkőzés vége felé a társak, elsősorban Kovács Aliz már rám játszottak a bajnokság góllövőlistája miatt, amit vezetek. Ellenfelünknél vannak olyan játékosok, akik nem teljesen kezdők a fociban, a nagy vereség ellenére igyekeztek, lelkesek voltak, viszont nagyon fiatalok, az a lány, aki kétszer is betalált nekünk, mindössze 15 esztendős. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy mi edzünk rendszeresen, komoly gyakorlatokat, taktikai elemeket csinálunk edzőnk, Volodimir Kolok irányítása alatt, és egyértelműen érezzük a fejlődést.

 

A legjobb négybe 

 

Visnyánszki Dalma taktaharkányi, 2015-ben itt kezdett focizni, a helyi kispályás csapatban. A Vénusz „felé” Krucsai Mihály irányította, ahová 2018-ban igazolt. – Tudom, hogy milyen érzés átélni, hogy rengeteg gólt kap a csapatod, ugyanis az induláskor, a megyebajnokságban mi 37-szer kapituláltunk a Sárospataki USI ellen... – emlékezett vissza pályafutása kezdeti szakaszára a fiatal futballista, akit ezután a célokról kérdeztünk. – Csapatszinten természetesen az, hogy nyerjük meg a bajnokságot. Ebben a pillanatban, hat meccs után veretlenül vagyunk elsők, viszont a mögöttünk álló Berettyóújfalu még szintén nem kapott ki, igaz, ők még csak négy mérkőzésen vannak túl. Velük január 18-án fogunk találkozni először a pontvadászatban, az a meccs sorsdöntő lehet a végső helyezés szempontjából. Ott vagyunk még a Magyar Kupában is, a legjobb négy közé jutásért – két meccsen – az Újpest FC lesz az ellenfelünk. A két csapat közel azonos tudású, nagyon szeretnénk sikerrel venni az akadályt, ugyanis a Vénusz még sosem volt a sorozatban a legjobb négy között. A személyes céljaimról: nemrég végeztem az egyetemen, most fogok elkezdeni dolgozni, így a labdarúgás hobbi marad még egy ideig. Mondták páran, hogy akár válogatott is lehetnék, ha így folytatódna a fejlődésem, biztos örülnék neki, ha esetleg ez így lenne, egy óriási sikernek és kihívásnak fognám fel. 

 

Idei Visnyánszki-gólok 

 

1. forduló (pótolt mérkőzés): 20 gól 

2. forduló: 2 gól 

3. forduló: 3 gól 

4. forduló: a Vénusz szabadnapos volt 

5. forduló: január 18-ra halasztva 

6. forduló: 2 gól 

7. forduló: 1 gól 

8. forduló: 11 gól 

 

(A borítóképen: Visnyánszki Dalma)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!