Vegyész RC Kazincbarcika

2021.12.16. 08:00

Nyerni szeretnének a hazain

Csütörtökön este a négy közé kerülhet a Vegyész RC együttese a Magyar Kupában.

Molnár István

Forrás: ÉM-Archívum

A férfi röplabda Magyar Kupa egyik negyeddöntőjében a MAFC-BME, valamint a Vegyész RC Kazincbarcika gárdája harcol egymással. A két alakulat a csata első felvonását múlt vasárnap a fővárosban, a Folyondár utcai csarnokban vívta, és a vendég észak-borsodiak kerültek kedvező helyzetbe azzal, hogy 3:1 arányban nyertek.
 

Idegenben nehezebb 
 

– Az első szettben egy ideig vezettünk, majd sokáig egymás mellett haladt a két csapat – emlékeztetett Toronyai Miklós, a Vegyész RC vezetőedzője. – A hazaiaknál sérülésből visszatért legjobbjuk, Csoma, számítottunk arra, hogy lesz, és ő nagy elánnal vetette bele magát a küzdelembe. A végjátékban neki köszönhetően is jobb volt a MAFC, így megszerezték a vezetést. Nem szeretek kifogásokat sorolni, de idegenben mindig nehezebb egy kicsit az indulás egy háromórás buszutat követően, és egy olyan helyen, csarnokban, amely magas, széles és sötét. Nem újdonság nekünk, mert már játszottunk itt párszor, de azért valamennyi alkalommal meg kell szokni az adottságait. A második felvonást ellenfelünk kezdte jobban, azonban fokozatosan ledolgoztuk a hátrányt, és átvettük az irányítást. Ezután, ettől kezdve az történt, hogy mind nyitásban, mind nyitásfogadásban feljavultunk, ami egyrészt hatással volt a blokkvédekezésre, másrészt a támadásaink hatékonyabbak lettek. Emellett mezőnyben is könnyebb volt dolgozni, míg a MAFC játéka kiszámíthatóbbá vált.
 

Mindig van nyomás 
 

A barcikaiak szakvezetője aláhúzta, nagyon szép, hogy idegenben sikerült győzni, de még csak a feladat felét végezték el – a visszavágó ma 17 órától kezdődik a Don Bosco Sportközpontban. 

 

– Nem egy bajnoki meccsen vagyunk túl, ahol megszereztük a három pontot, és akkor minden nagyon jó... – tette hozzá Toronyai Miklós. – Itt van még egy második mérkőzés, és biztos vagyok benne, hogy a MAFC szeretne bravúrt végrehajtani nálunk, egyáltalán nem adták még fel ezt a párharcot. A szabályok értelmében, amennyiben a vendégcsapat 3:0-ra vagy 3:1-re nyerne Barcikán, akkor következne az úgynevezett aranyszett, de természetesen ezt mi szeretnénk elkerülni. Nekünk megfelelő egy ötszettes vereség is, ám nem erre törekszünk, hanem arra, hogy itthon jó játékot nyújtva, a közönséget kiszolgálva kettős sikerrel lépjünk a négy közé. A saját pályánkon mindig van nyomás, elvárjuk magunktól a győzelmet, tehát nem akarunk egy percig sem lazítani, a meccs elejétől a végéig koncentrálnunk kell majd. A MAFC esetleges lendületét meg kell törnünk, rájuk kell kényszerítenünk az akaratunkat. Igazából új formációt, új elemeket már nem tudunk elővenni, amik vannak, azokat kell magas színvonalon megcsinálni. Örülök annak, hogy Szabó D. jól dolgozik az edzéseken, a fővárosi találkozón végig lehetőséget kapott, remélem, hogy fokozatosan visszanyeri a formáját.
 

Január 9-én 
 

A Vegyész RC vezetőedzőjénél érdeklődtünk Árva állapotáról is, aki az osztrák UVC Weberzeile Ried elleni nemzetközi, idegenbeli kupatalálkozón, az első szettben szalagszakadást szenvedett. 

 

– A rehabilitációját végzi, a jövő héten valószínűleg elkezdheti a mozgást. A fizioterapeutánk szerint jövő január végén, február elején lehet újra teljes értékű játékos – közölte Toronyai Miklós. 

 

A Vegyész – továbbjutása esetén – január 9-én lépne pályára az elődöntő első mérkőzésén, minden bizonnyal hazai környezetben.
 

A továbbiakról
 

A barcikai játékosok csütörtököt követően pénteken, szombaton és vasárnap pihenhetnek, aztán december 20. és 23. között ismét tréningeket tart számukra a stáb. December 24–25–26. karácsonyi szünet lesz, míg 27. és 30. között újfent dolgozni fog a csapat. December 31-én, illetve január 1–2-án megint szusszanhatnak egy keveset a röplabdázók, majd január 3-án indul az új esztendő, a konditeremben. 
 

(A borítóképen: Kedvező helyzetből kezdik Szabóék - jobbra - a visszavágót)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!