Női kosárlabda

2021.12.22. 09:00

A brnói évzáró Ek-záró lesz-e?

Európa-kupa-meccset játszik szerda este Csehországban a diósgyőri női kosárlabdacsapat.

BCS

Fotó: Kozma István

A Diósgyőri VTK női kosárlabdacsapata idei utolsó mérkőzését játssza szerdán. A csehországi Brno városában 18.30-tól a BK Zabiny Brno együttesének vendégei lesznek a piros-fehérek az Európa-kupa egyenes kieséses szakasza 1. fordulójának visszavágóján. A múlt hét szerdai első meccsen, Diósgyőrben a cseh csapat győzött 61–57-re, amivel a 4 pontos fór mellett lélektani előnyhöz jutott, a kérdés az, hogy elég lesz-e ez neki a mezőny legjobb 16 csapata közé kerüléshez. Ugyanis a párharc tétje az, hogy ki folytathatja január 13-án az Ekban, az angol London Lions vagy a francia Tango Bourges ellen (utóbbi két csapat egymás elleni, londoni első meccsét az angolok nyerték 1 ponttal, a visszavágóra viszont csak január 5-én kerül sor Bourgesban). 

 

– Azt gondolom, hogy nem mi vagyunk az esélyesek a brnói visszavágón – mondta Völgyi Péter, a DVTK edzője. 

 

– Az biztos, hogy nagyon bosszantotta a csapatot, ahogy, amilyen játékkal kikaptunk egy hete. Gyengén dobtunk, ki nem kényszerített eladott labdáink voltak, és védekezésben sok egyéni hibát vétettünk. Lenne miért visszavágni, és teljes, komplett csapattal erre reális esélyünk is lenne, de sajnos nem mindenki tarthatott velünk Csehországba. A diósgyőri szakvezető elmondása szerint a brit center nem tudott útra kelni. 

 

– Green állapota nem javult az elmúlt napokban. Már a múlt héten sem volt rendben, és azóta is betegséggel küzd. Leteszteltük, nem koronavírusos, de nincs jól – mondta a szakvezető, majd így folytatta: – Most már arról is lehet beszélni, hogy Medgyessyre miért nem számíthatunk. Irányítónk anyai örömök elé néz, és bár ez hetekkel ezelőtt még nem volt nyilvános információ, de már ezzel összefüggésben alakítottuk a keretünket, amikor Bogicevic kiesése után nem bedobót, hanem irányítót szerződtettünk Vorpahl személyében. Persze korábbi csapatkapitányunk már az előző hetekben sem játszott, de Green, ha csak perceket is, azért pályán volt a múlt héten. Nélküle, az ő hiányában mindenkinek egy picit jobban ki kell vennie a részét a csapatmunkából, a palánk alatti, lepattanókért zajló harcból.

 

Koncentrálni 

 

A diósgyőri szakvezető arról is szót ejtett, hogy a Brno elleni előző meccs hibáiból okulni kell. 

 

– Az ellenfél kulcsjátékosainak védésére jobban kell koncentrálnunk, Zaplatova és Holmes semlegesítése fontos lesz. Ugyanakkor azzal is tisztában vagyunk, hogy ez egy másik meccs lesz, hogy mást ne mondjak, hazai pályán bizonyára sokkal bátrabban fog játszani a cseh csapat többi játékosa, valószínűleg jóval több külső dobást hajtanak majd végre – mondta Völgyi Péter. – Csapatszinten kell koncentráltan végigdolgozni a 40 percet, hogy esélyünk legyen a továbbjutás kiharcolására. Minden szempontból kemény volt az őszi szezon, sok kisebb sérülést hurcoltunk tovább, de a szűkebb rotáció ellenére is bízom abban, hogy mindenki az összes energiáját mozgósítani tudja erre a meccsre, és lesz esélyünk a hátrány ledolgozására.

 

A folytatás

 

A diósgyőri kosárlabdacsapat tagjai a meccs után szabadságot kapnak, de csak rövid időre, ugyanis december 28-án ismét edzésbe kell állniuk a játékosoknak. Igaz, hogy a jövő héten hétközi mérkőzést nem kell játszaniuk, annak ellenére, hogy a versenynaptárban december 29-re a 13. forduló mérkőzései vannak kiírva, ugyanis erről a dátumról a DVTK az ellenfelével, az Uni Győr Mély-Út csapatával megegyezve elhalasztotta a hazai bajnokiját február 2-ára, 18.30-ra. A piros-fehérek – a mostani Ek-meccs után – január 2-án, vasárnap 19.30-tól lépnek legközelebb pályára, Diósgyőrben az NKA Universitas Pécsi EAC gárdáját fogadják NB I.-es találkozón (televíziós élő közvetítés miatt kezdődik szokatlanul későn a mérkőzés).

 

(A borítóképen: A miskolci összecsapáson minimális előnybe került a cseh csapat)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!