DVTK Jegesmedvék

2021.11.27. 10:30

Tóth-tripla a harmadikban

Az Erste Liga alapszakasza 19. fordulójának keretében örökrangadót rendeztek a Népkertben.

Kolodzey Tamás

Fotó: Bujdos Tibor

Tíz percig látványos kűröket mutattak be a játékosok, akik közül kiemelkedett Wehrs: a diósgyőriek védője keresztül-kasul szelte a pályát, leírt néhány félholdat és svédcsavart, de arra már nem hagytak időt neki, hogy befejezze a produkcióját. A biztonsági hoki következménye a helyzettelenség lett, de jött a 11. perc, a Macik első emberelőnye, amelyből Fowlie kiugrott, és vezetést szerezhetett volna a Fradinak. A 15. percben Nagy G. keveredett Kiss B. elé, célozni azonban már nem tudott.

Hadilábon álltak

A második harmad elején két percre beszorult a DVTK, majd Kóger keresetlen szavakkal bírálta a játékvezetést, jutalmul kapott egy kettest, miután visszatért, szemből, pár lépésről bevehette volna Kiss B. ketrecét, viszont középre célzott. Mellesleg a kapusok voltak a legjobbak, mindketten állandóan játékban voltak. A 31. percben a csatár Nagy G. hátulról, balról, ahonnan a védők szoktak bombázni, elengedett egyet, és korongja kipúpozta a hálót (0–1). Két miskolci emberfór elillant, a kettős előtt meg nagy tárgyalások zajlottak, a góllövéssel meg hadilábon álltak Galaniszék. A második harmad végét jelző dudaszó pillanatában sokan találatot ünnepeltek, a tumultusban semmit nem lehetett látni, ezért következett a videózás, majd valószínűleg az úgynevezett kis les miatt nem adták meg.

A 42. percben a szemfüles Tóth A. közelről Kiss B. mögé préselte a játékszert (0–2). Nem sokkal később sakk-matt támadás után Tóth A. négy az öt ellen szemből, 5 méterről a kapu bal oldalába lőtt (0–3), és ezzel eldőlt a lényegi kérdés. Tokaji Viktor időt kért, hogy rendezze soraikat. Ez meg is történt, a ziccerek viszont nem mentek be, pedig a szépítésre még mínusz­létszám mellett is volt esély. Végül a Fradi úgy kapott gólt, hogy hat mezőnyjátékosa volt a jégen négy miskolcival szemben, az egyik védő azonban rosszul kezelte le a korongot, és róla az üres kapuba perdült, ám a találatot Kiss B.-nek adták (1–3). A hajrában pluszból McFadden és még újra Tóth A. eredményes volt (1–5), így sima lett a vendégsiker. A Macik vasárnap 14 órától a MAC HKB Újbuda vendégei lesznek.


DVTK Jegesmedvék vs. FTC-Telekom 1–5 (0–0, 0–1, 1–4)

Miskolc, 585 néző. V.: Németh M., Varjú (Balla, Szabó D.).

DVTK Jegesmedvék: Kiss B. 1 (Duschek) – Hyvarinen, Wehrs, Miskolczi, Elgestal, Walker – Hadobás, Doetzel, Galajda, Lövei, Mattyasovszky – Szirányi, Kiss R., Galanisz, Ritó, Vojtkó – Illés M., Mihalik, Szabad, Farkas M., Pecsét. Vezetőedző: Tokaji Viktor.

FTC-Telekom: Arany (Földes) – Boros, Karmeniemi (1), Hajós, Kóger (3), Nagy G. 1 (1) – McFadden 1, Seregély, Fowlie, Tóth A. 3, Tóth G. (1) – Hegyi (1), Sarcia (1), Kulmala, Somogyi, Tamminen – Galántai, Komáromy, Roczanov. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.

Kiállítások: 18, ill. 14 perc.

Tokaji Viktor: – Nagyot küzdöttünk a Fradi és saját magunk ellen is. A meccs elején megijedtünk az árnyékunktól, majd változtattunk a játékunkon. A harmadik harmadnak úgy indultunk neki, hogy bármi történhet. Az eredmény nem tükrözi a látottakat, jó volt látni, hogy a fiatalok is aktívak, erre lehet alapozni.

Fodor Szabolcs: – Nagyon jó csapategységgel dolgoztuk végig a hatvan percet. A DVTK egyre jobb, harcos gárda, és kivéve a mai meccset, már a góllövés is megy nekik. Tudtuk, csak akkor nyerhetünk, ha mindenki száz százalékot nyújt. S ez így is történt. Ezen a találkozón a speciális játékunk is rendben volt.

(A borítóképen: A zöld-fehérek elvitték a pontokat)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!