Vegyész RC

2021.11.29. 10:00

Szettveszteség nélküli vasárnapi budapesti siker

Vasárnap a fővárosban lépett pályára a Vegyész RC Kazincbarcika együttese.

Tóth Zoltán

20211118 Kazincbarcika fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország Vegyész RC Kazincbarcika - UVC Weberzeile Ried im Innkreis férfi röplabda Challenge Kupa mérkőzés. képen: Toronyai Miklós Kazincbarcika vezetőedzője

Forrás: ÉM

Fotó: Ádám János

A Pénzügyőr SE „fiókcsapatánál”, a Kistext SE-nél vendégeskedett vasárnap este az Extraliga 7. fordulójában a kazincbarcikai röplabdacsapat. Az újonc váratlant húzott azzal, hogy nem a Kistext Arénában, hanem a PSE csarnokában fogadta a borsodiakat, tette ezt azért, mert a VRCK nincs hozzászokva az alacsony mennyezetű csarnokokhoz, így is növelték előnyüket a házigazdák. A barcikai játékosok ezekben a napokban sorozatban játszották a különböző meccseiket, két hét alatt ez volt már a 7. találkozójuk. A hazaiak mestere, Weczera Csaba meglepetést szimatolt, míg az ellenoldalon Toronyai Mikós azt várta, hogy esélyeshez méltóan nyerjenek.

Barcikai henger

A kezdés előtt derült ki, hogy a hazaiak brazil légiósa, Reffatti megbetegedett, és az ő kiesése bizony mínusz 20-25 pontot is jelenthet a Kistextnek. A VRCK-nál ugyanakkor Budai a bemelegítésnél szenvedett bokasérülést, így ő sem játszhatott. Hol itt, hol ott szereztek pontot a csapatok, a hazaiaknál Kalmár, a Vegyésznél Ciupa remekelt az elején (5–3). Blázsovics-bombával fordítottak a látogatók, akiknek remek volt a sáncmunkája is (5–7). Kiválóan támadott és védekezett ebben az időszakban a Vegyész, s amikor Páez egyedül blokkolt, már 4 pontos volt a borsodiak előnye, időt is kértek a hazaiak (9–13). Mindhiába, mert beindult a barcikai henger (10–16), ami után blokkról lecsorgó labdákkal szerzett pontokat a Kistext, és Toronyai edző is magához invitálta csapatát (13–16). Juhász bombázott, Ciupa ászt nyitott, és Szabó D. feliratkozott a pontszerzők közé, s már 6 ponttal elhúzott a vendégcsapat (14–20). Páez is hasonlót tett, Gönczi rést talált a barcikai falon, de ezt követően már nem engedte ki a szettgyőzelmet a kezéből a vendégcsapat (19–25).

Megállította

Beindult De Bairros a második játékrész elején, de persze volt Vegyész-sánc is, így azután fej fej mellett haladtak a csapatok (4–4). Ciupa bombája után lépett meg a barcikai gárda (6–9), pauzára is rendelte játékosait Weczera Csaba. Fineszes találatoknak sem volt híján a vendégcsapat, a hazaiakban Gönczi tartotta a lelket (8–12). Ciupa ász nyitását követően a hálóba szervált, Blázsovics viszont már ötpontosra alakította a vendégek előnyét (9–14). Elszórt három pontot a Vegyész, ám Blázsovics ismét pontos volt (12–17), időt is kért a Kistext. Makarov pontokat szerzett, azonban Szabó D. bombája megállította a hazai felzárkózást (17–21). De Bairros ászával ismét zárkózott a fővárosi gárda (19–22), időkérésre sarkallta ez a vendégek edzőjét. Szabó D. nyitott ászt, a hazaiak pontszerzéssel válaszoltak, újabb idő jött a VRCK-nál (21–24). Ami után egy hálóban landoló hazai szerva már a második szettgyőzelmet jelentette.

Újabb ászokat

Ciupa brillírozott a harmadik felvonás elején, hol ütött, hol blokkolt, Páez pedig úgy nyitott, hogy a hálóról átcsorgott labdája (2–5), ezzel máris időkérésre kárhoztatva a házigazdát. Akik ezt követően Juhászt takarták be pontot érően, az ellenoldalon ez nem sikerült, zárkózott a Kistext (4–5). Ciupa újabb ászokat nyitott (4–8), ismételt pauzára vonultak a világoskékek. Blázsovics-bomba nyomán ötpontos lett a VRCK-előny, amit három hiba követett, és indulhattak is röpke eligazításra a barcikai fiúk (9–11). Blokkról lecsorgó labdákkal jött közelebb a hazai gárda, mígnem Ciupa bombázott, Blázsovics másolt, és már vissza is állt a négypontos különbség (11–15). Azután Blázsovics ejtett a sánc mögé, Szabó D. lökete már ötpontosra növelte a vendégfórt (15–20). Látványos, lábbal átemelt labda is volt ezen a találkozón, pontot szerzett a Kistext, majd buta hibákat vétettek a vendégek. Viszont Ciupa bombája jókor jött, Juhász pedig véglegesítette a barcikai sikert (20–25).


Kistext SE – Vegyész RC Kazincbarcika0:3 (-19, -21, -20)

Budapest, 50 néző. V.: Tillmann, Kiss Z.

Kistext SE: Alexandro, Makarov 7, De Bairros 14, Szabó M. 4, Kalmár 12, Gönczi 5. Csere: Bán (liberó), Ghazal, Lassu, Óhidi, Bokor G. Vezetőedző: Weczera Csaba.

Vegyész RC: Páez 3, Juhász 6, Blázsovics 12, Moraes 8, CIUPA 18, Szabó D. 4. Csere: Dudás (liberó). Vezetőedző: Toronyai Miklós.

Weczera Csaba: – Abból, amit megbeszéltünk, szinte semmit nem láttam viszont ezen a mérkőzésen. Nem vitás, voltak problémáink, kiesett a legjobbunk is, de ez nem lehet mentség arra, amit ma a pályán láttam. A Vegyész ezt jól használta ki, gratulálok neki a győzelemhez.

Toronyai Miklós: – Örülök a győzelemnek, főként annak, hogy 3:0-ra sikerült nyerni. Ültek a nyitásaink, jók voltunk fogadásban és abban is, hogy megtaláltuk a rést a vendéglátók sáncán. Gratulálok a fiúknak, szép volt ez a győzelem.

(A borítóképen: Nagyon kellett ez a három pont a Barcikának)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!