DVTK

2021.11.28. 09:00

Plusz egy nap a felkészülésre

Az NB II. 2., feljutó helyén álló DVTK a 11. helyezett FC Ajkát fogadja vasárnap.

Berecz Csaba

20210929 Miskolc fotó: Kozma István KI Észak-Magyarország DVTK - III. KER. TVE férfi NBII labdarúgó mérkőzés. képen: ANGYAL-TÓTH ÁKOS #16 ZSOLNAI RICHÁRD TIBOR #9

Forrás: ÉM-Archívum

Fotó: Kozma István

A labdarúgó NB II. 18. fordulója keretében vasárnap 17.00-tól ismét hazai bajnokit játszik a Diósgyőri VTK, az FC Ajka együttesét fogadja. Az előző fordulóhoz képest most egy nappal több ideje van a csapatoknak két mérkőzés között, ugyanis a múlt vasárnap után ezen a héten szerdán rendeztek fordulót. És hogy ez mennyit jelent?

– A regeneráció miatt minden perc számít. Ezenkívül nem két, hanem három edzést tudunk tartani. Csütörtökön két csoportban dolgoztak a játékosok. A Soroksáron pályára lépők regenerációs foglalkozáson vettek részt, akik nem, vagy csak keveset játszottak, azok kompenzációs edzésen tréningeztek. Pénteken és szombaton pedig az Ajka ellen készültünk, készülünk, azaz egy nappal többet tudunk a következő ellenféllel foglalkozni – mondta Kondás Elemér, a DVTK vezetőedzője, akit arról is kérdeztünk, hogy kell-e rotálni, frissíteni a mostani meccsre. – A rendelkezésre álló három edzésen olyan szempontból is figyeljük a játékosok teljesítményét, hogy ki milyen állapotban van, kit mennyire viselt meg fizikailag a sorozatterhelés, szüksége van-e valakinek a pihenőre, vagy éppen frissen várja a harmadik találkozót is. A mért eredmények és a látottak alapján egyesével hozzuk meg a döntést arról, hogy ki kezd és ki ül a kispadra vasárnap. És akkor még nem is beszéltünk a kisebb sérülésekről, de ebben a vírusos helyzetben az utolsó ­pillanatban is megtörténhet bármi.

Az új feladat

A DVTK előtt álló új feladat az FC Ajka elleni meccs, a tavalyi évad meg­lepetéscsapata az idén ugyan nem áll olyan jól, de az eredménysorából úgy tűnik, hogy nem focizta le egyik ellenfél sem, a hét vereségéből három ­kétgólos különbségű, a többi egy. Mire számít ellenük? – kérdeztük Kondás Elemért.

– Egy masszív, szervezett csapat érkezik Ajkáról, amely erős kerettel rendelkezik, több egykori korosztályos válogatott is játszik náluk.

Veszélyes ellenfél, de legutóbb éppen szerdán láttuk, hogy az NB II.-ben mindegyik csapat veszélyes lehet – válaszolta a DVTK edzője, akitől megkérdeztük, hogy Zsolnainak ad-e lehetőséget legutóbbi csapata ellen. – Zsolnai Richárd 45-45 percet játszott vasárnap a Budaörs és szerdán a Soroksár ellen is, nem lehet kihegyezni ezt a kérdést az Ajkára. Ha pályára lép, akkor ugyanolyan jó teljesítményt várok tőle, mint azoktól, akik soha nem szerepeltek ajkai színekben.

A piros-fehérek vezetőedzőjét arról is kérdeztük: milyen céllal lépnek pályára, és ezt mivel érhetik el?

– Ezúttal is egyetlen céllal lép pályára a csapat, a három pont megszerzése a legfontosabb. A győzelem nem jön magától, bele kell tenni a munkát a mérkőzésbe, és még jobban kell koncentrálni mind a két kapu előtt – felelte Kondás Elemér, aki azt is elmondta, hogy ki az, akire nem számíthat a meccsen: – Eltiltottunk nincs, bízunk benne, hogy a kisebb sérültek is helyrejönnek vasárnapig. Szűcs Kornél újra a csapattal edz, várhatóan bekerül a meccskeretbe, így egyre rövidebb a maródiak listája: Branislav Danilovicra, Orosz Donátra, Polgár Kristófra és Szeles Tamásra nem számíthatunk.


Várható kezdő

A Diósgyőri VTK várható kezdőcsapata: Póser – Hegedűs J., Karan, Szatmári – Eperjesi, Zsemlye, Molnár G., Oláh B., Bokros – Zsolnai, Könyves.

(A borítóképen: Zsolnai volt csapata ellen játszhat)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!