Diósgyőri VTK

2021.11.25. 15:00

Mindkét fél nyerhetett volna

A labdarúgó NB II. hétközi fordulójában, szerdán, Soroksáron lépett pályára a DVTK együttese.

Tóth Zoltán

Forrás: MW

A „mini FTC” volt az ellenfele a labdarúgó NB II. 17. fordulójában a Diósgyőri VTK együttesének. A Soroksári SC gárdája ezer szállal kötődik a Ferencvárosi TC-hez, sok fiatal fradista itt pallérozódik, készülve az élvonalbeli szereplésre, emellett az egyesület elnöke (Dragóner Attila) és vezetőedzője (Lipcsei Péter) is az FTC emblematikus figurája volt. Nem véletlenül tartanak az ellenfelek a Soroksár otthoni mérkőzéseitől. A meccs előtt mindkét szakvezető jó mérkőzésben reménykedett, és tartották magukat a győztes csapaton ne változtass elvéhez (mindkét gárda nyert a múlt vasárnap), annyi kivétellel, hogy a hazaiaknál Gyömbér eltiltása lejárt, így természetesen helyet kapott a Soroksár kezdőjében, emiatt Szerető a kispadra került.

Póser percei

Az első helyzet az 5. percben a hazaiak előtt adódott, jobb oldali szöglet után Hudák fejelt alig kapu mellé. A 13. percben két hazai szabálytalanságot sem fújt le a játékvezető, a diósgyőrit viszont igen. Hudák szabadrúgása alig ment ki a jobb kapufa mellett. Nem sokkal később újabb hazai akció végén Korozmán lőtt 25 méterről, Póser a levegőben úszva, óriási bravúrral mentett szögletre. A folytatásban is a hazaiak akcióztak, a 19. percben újfent Korozmán kapott kiváló átadást, egyedül tört kapura, de lövését Póser hatalmas bravúrral mentette szögletre. A mintegy száz diósgyőri drukker teremtette hangulatban a 22. percben ismét a Soroksár vezetett akciót, az ide-oda pattogó labda végül Lőrinczy elé került, aki 11 méterről célozta meg a kaput, de Póser fantasztikus bravúrral hárított. Az első diósgyőri helyzetre a 23. percig kellett várni, Könyves Gengeliczki kíséretében vezette a kapu felé a labdát, de a hazaiak védőjéről szögletre pattant a játékszer. Mezőnyjáték után a 42. percben egy lövés a büntetőterületen belül Szatmári kezét érte, a játékvezető 11-est ítélt, a vétkes sárga lapot kapott. A büntetőt a házi gólkirály, Lőrinczy lőtte a kapuba (1–0).

Térfélcserét követően is a hazai csapat dominált, a 47. percben Lovrencsics B. lépett ki Szatmári kíséretében, a védő szögletre mentett. Öt minutával később egy jobb oldalról belőtt labdát Könyves fejelt Zsolnai elé, akinek lövése a hazai kapus kezében halt el. Nagyobb elánnal, de sok hibával játszott a Diósgyőr, az 56. percben Horváth Z. fejese landolt a kapu mellett. A 63. percben nagyot hibázott a játékvezető. Zsolnai szögletére lépett ki Varga Á., saját csapattársával ütközött, Hanyecz bíró kifelé ítélt szabadrúgást. Nőtt a diósgyőri nyomás, ám csak szögletekig jutottak a drukkereiktől hajtott diósgyőriek. Miközben a nyomás alól kiszabaduló hazaiak akár el is dönthették volna a találkozót, ám Korozmán lövését elképesztő bravúrral mentette Póser. A 76. percben végre siker koronázta a vendégek támadását, Hegedűs kényszerítőzött Könyvessel, a visszakapott labdával betört a 16-oson belülre, és 7 méterről a bal sarokba gurított (1–1). Az egyenlítésre hármas cserével reagált Lipcsei Péter, a vendégek szakvezetője, míg diósgyőri oldalon Makrai érkezett Könyves helyére. Utóbbi játékos akár el is dönthette volna a találkozót, a 90. percben jó helyzetből lőtt a kapu mellé. Azután a hosszabbítás első percében ismét ő került helyzetbe, de lövését Varga Á. kiütötte.

Gyengén játszott az első félidőben a Diósgyőr, megérdemelten szerzett vezetést – még ha büntetőből is – a többet támadó Soroksár. Fordulás után váltottak a vendégek, többet támadtak, nyomás alá helyezték a vendéglátókat – akik gyors kontrákkal igyekeztek növelni előnyüket –, de a kialakított helyzetekből csak egyet tudtak gólra váltani a magasabb osztályba vágyó piros-fehérek. Akik a hosszabbításban kis híján megszerezték a három pontot, de ahhoz, hogy ez sikerüljön, a kapu előtt határozottabbnak kellett volna lennie Makrainak.


Soroksár SC vs. Diósgyőri VTK 1–1 (1–0)

Budapest, Haraszti út, 400 néző. V.: Hanyecz (ifj. Varga G., Belicza).

Soroksár SC: Varga Á. – Ternován, Gengeliczki (Valencsik, 38.), Csontos, Pászka – Haris (Katona, 72.), Hudák – Gyömbér, Lőrinczy (Szerető, 81.), Korozmán (Magyari, 81.) – Lovrencsics B. (Kovác, 81.). Vezetőedző: Lipcsei Péter.

Diósgyőri VTK: Póser – Hegedűs J., Karan (Zsolnai, 46.), Szatmári – Eperjesi, Oláh B., Molnár G., Zsemlye (Kocsis D., 46.), Bokros – Horváth Z., Könyves (Makrai, 82.). Vezetőedző: Kondás Elemér.

Sárga lap: Hudák (51.), Gyömbér (71.), ill. Karan (38.), Eperjesi (39.), Szatmári (42.), Oláh B. (78.), Hegedűs (86.).

Gólszerző: Lőrinczy, 11-esből (43.), ill. Hegedűs J. (76.).

Jók: Varga Á., Gyömbér, Korozmán, ill. Póser (a mezőny legjobbja), Hegedűs J., Molnár G.

Lipcsei Péter: – Gratulálok játékosaimnak a mai teljesítményükhöz, egy az élvonalba igyekvő, nálunk jobb csapattal szemben szereztünk pontot. Úgy érzem, megérdemelten.

Kondás Elemér: – Az első félidőben nem azt játszotta a csapat, amit kértem, nagyon vérszegények voltunk. Fordulás után váltottunk, és bár a Soroksárnak is voltak lehetőségei, a találkozó hajrájában eldönthettük volna a három pont sorsát. A látottak alapján igazságos a döntetlen.

(A borítóképen: Hegedűs J. – fehérben – szerezte a diósgyőriek egyenlítő találatát)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!