Rally

2021.11.26. 16:00

EVO-val indulnak a Mikulás Ralin!

A miskolci Juhász Csaba és navigátora, Bencs Zoltán is ott lesz a hétvégi Mikulás Rallyn.

Fotó: Marosréti Ervin

A magyar bajnokság befejeződött, de az év végén szokásos „dzsembori” csak most következik. Veszprém környékén idén már 25. alkalommal rendezik meg a Mikulás Rallyt, a közönségszórakoztató murvás hétvége pedig ezúttal is népes mezőnyt vonultat fel. Ezen az eseményen az örömautózás, a felhőtlen jó hangulat, illetve a tesztelés kerülhet előtérbe. A versenyen rajthoz áll Juhász Csaba és Bencs Zoltán is, akik egy EVO X-es Mitsubishivel vágnak neki a viadalnak.

- Murván megyünk, két helyszínen összesen tíz gyorsasági szakasz vár majd ránk. Az egyik tizennégy, a másik tizennyolc kilométeres, ami azért nem kevés. Ezért már érdemes versenyezni – fogalmazott a 25. Mikulás Rally előtt Juhász Csaba. – A kislőtéri és nagylőtéri pályán fogunk menni, a kettő közül nekem az előbbi tetszik jobban. Igaz, ezen mentem többször végéig, lehet, hogy emiatt maradtak meg bennem kellemesebb érzések. Valahogy annak jobban érzem a ritmusát, de nagyon hiányolom a várpalotai szakaszt, sajnos idén az nem került bele a programba.

Fontos a tapasztalatszerzés

Juhász Csabát és Bencs Zoltánt ezúttal az EVO X-es Mitsubishiben láthatják majd a kilátogató nézők.

- Vasárnap reggel majd kiderül, hogy milyen stílusban fogunk autózni – tette hozzá a ralis. – Ha nagyon felázik a talaj, akkor biztos mindenhol keresztben megyünk. A fő cél, hogy sok tapasztalatot szerezzünk murván a kocsival, mert szerintem jövőre is ezzel fogunk versenyezni. Minden megtett verseny kilométer rengeteget számít majd a 2022-es bajnokságban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!