DVTK

2021.11.28. 19:30

Egy jó félidő is elég volt

Hét meccsesre nyúlt a DVTK NB II-es labdarúgócsapatának veretlenségi sorozata.

Berecz Csaba

Fotó: Kozma István

A labdarúgó NB II 18. fordulójában, vasárnap este a Diósgyőri VTK együttese az FC Ajka csapatát fogadta. A hazai környezetben eddig még mindig pontot szerzett, a meccsre hat veretlen bajnokival érkező piros-fehérek azzal a céllal léptek pályára, hogy egy újabb győzelemmel megőrizzék feljutó helyüket a tabellán. Az ajkaiak pedig különösebb teher nélkül készülődhettek az összecsapásra, abban a reményben, hogy esetleg összehoznak egy bravúr eredményt.

A két csapat a hétközi fordulóban egyaránt idegenben, a fővárosban ért el 1-1-es döntetlent. A vendégeknél a Budafoki MTE elleni kezdőből csak Szarka hiányzott, aki a kispadra került, helyette az előző fordulóban becserélt Görgényi kezdett.

A Diósgyőrnek a Soroksár elleni kezdőjéből két játékos, Karan és Zsemlye maradt ki, került a cserék közé. Utóbbi helyett az U20-as ,,kvótát” ezúttal Kispál kapta, Zsolnai pedig volt csapata ellen készülődhetett. Karan kiesése miatt átalakult a hazaiak, Eperjesi ezúttal egy sorral hátrébb játszott, mert a két új fiú egyaránt a középpályán kapott helyet. Sérülés miatt Danilovic, Orosz D., Polgár és Szeles nem volt keretben a DVTK-nál, Szűcs K. és Makrai pedig a déli órákban a tarcsiban, az NB III-as együttesben jutott szóhoz.

Az időjárás részben kegyes volt, részben nem, ugyanis hiába volt szokatlanul magas, 8 Celsius fokos a levegő hőmérséklete, az eső zuhogott. Lehet, hogy utóbbi miatt voltak ilyen kevesen a fedett stadionban.

Gólok, kapufa

Akik lemaradtak azok bánhatják, ugyanis az első félidőben a Diósgyőr már a meccs elején gólt szerzett, és utána is jól játszott. A 6. percben Zsolnai jobboldali sarokrúgását a védők ugyan még kifejelték, így az ex-ajkai ismételhetett, második beadásánál a hosszú oldalon Horváth Z. felé szállt a labda, aki a kapunak háttal állva, sarokkal továbbította a lasztit a bal felső sarokba (1-0). A vezető találta után a DVTK folytatta amit elkezdett, és bár a 9. percben ismét a vendég kapuban táncolt a labda, a játékvezető némi habozás után nem ítélt gólt, hanem az asszisztensére támaszkodva, hazai szabálytalanság miatt szabadrúgást adott az Ajkának. A vendég csapat dicséretére legyen mondva: a kapott gól után igyekeztek ledolgozni a hátrányukat, és volt is néhány egyenlítéssel kecsegtető akciójuk, és bár ezek nem voltak ziccerek, de veszélyeztetések igen. A Diósgyőr a 30. percben megszerezte a második gólját is, egy remek akció végén, amelyet Horváth Z. újabb sarkazása színesített, és nem mellékesen Zsolnai újabb gólpassza. Utóbbi játékos, az elő találat szerzőjétől kapott labdával a bal oldalon futott el, és remekül adott középre, Könyves pedig könnyedén passzolt 5 méterről a kapu bal oldalába (2-0). A folytatásban jöhettek volna újabb hazai találatok, de Könyves ziccerben a bal alsó sarok mellé gurított, ahogy Bokros is, a köztes időben pedig Molnár G. – Horváth Z. kitűnő passzát követően – 11 méterről, balról, a bal kapufa tövét találta el. A piros-fehérek az első félidő játéka alapján teljesen megérdemelten vezettek két góllal, és a látottak alapján nem úgy tűnt, hogy gondjuk lehet a folytatásban.

A második játékrészre hármat cserélt a vendégek szakvezetője, és ez a félidő leginkább a cserékről szólt, ugyanis ebben a 45+2 percben összesen tíz új fiút láthattak a nézők. És kevés helyzetet, lehetőséget, illetve azt, hogy a játék jobbára az ajkai térfélen folyt. A mezőnyfölényben futballozó DVTK előtt ugyan nem adódtak komoly gólszerzési lehetőségek, mert a vendégek jól védekeztek, de a fehér mezeseknek arra már nem maradt energiájuk, hogy támadásokat is építsenek. Így beton biztosan állt az eredményjelzőn a 2-0-as állás, ami nem változott. A piros-fehérek a meccs első félidejének jó futballjával megérdemelt győzelmet arattak, és ezzel zsinórban hét veretlen meccsnél tartanak, és őrzik a 2. helyüket a tabellán.


Diósgyőri VTK vs. FC Ajka 2-0 (2-0)

Diósgyőr, 1190 néző. V.: Kárpás (Horváth R., Kovács G.)

Diósgyőri VTK: Póser – Eperjesi, Hegedűs J., Szatmári – Kispál (Kocsis, 68.), Molnár G., Oláh B., Zsolnai (Németh M., 88.), Bokros (Bárdos, 68.) – Könyves (Bertus, 70.), Horváth Z. (Hornyák, 88.). Vezetőedző: Kondás Elemér.

FC Ajka: Horváth D. – Szűcs K. (Murka, 46.), Heffler T., Tar, Présinger – Tajthy (Kenderes, 86.), Görgényi (Sejben, 46.) – Csizmadia (Csemer, 66.), Lehoczky, Tóth G. – Gaál (Dragoner, 46.). Vezetőedző: Kis Károly.

Sárga lap: Présinger (16.), Lehoczky (44.), Tóth G. (85.).

Gólszerző: Horváth Z. (6.), Könyves (30.).

Jók: Póser, Horváth Z., Zsolnai, Oláh B., Molnár G., Hegedűs J., ill. Horváth D., Heffler T., Présinger, Lehoczky.

Kondás Elemér: – Jól kezdtük a találkozót, jól ment a csapatnak az első félidőben, a kombinatív játékból rengeteg helyzetet tudtunk kialakítani, szép gólokat lőttünk, de kettőnél több, nem akart összejönni. A második játékrészben is szerettünk volna további gólokat szerezni, de ekkoriban már pontatlanok voltunk a végjátékban.

Kis Károly: – Gratulálok a Diósgyőrnek, teljesen megérdemelten nyertek, az első félidőben több góllal is vezethettek volna, jóval több lehetőségük volt, minden tekintetben felülmúltak bennünket. A második félidőre frissítettünk, de nem szabad becsapni magunkat. Ekkor is voltak lehetőségei az ellenfélnek, de kapusunk jól védett, belső védőink pedig bravúrosan mentettek. A második játékrész jobb volt, de arra nem volt lehetőségünk, hogy változtassunk a meccs kimenetelén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!