PannErgy-Miskolci VLC

2021.11.03. 09:00

Az angyalföldieknek áll a zászló

Szerdán 20 órától az A-Híd VasasPlaket vendége lesz a PannErgy-Miskolci VLC férfi vízilabdacsapata.

Molnár István

20211024 Miskolc fotó: Bujdos Tibor BT Észak-Magyarország PannEnergy MVLC Miskolc - Szegedi FVCS OBI férfi vízilabda mérkőzés. képen: Lukas Seman #7 Nagy Norbert #3 Lakatos Soma #13

Forrás: Ém-Archív

Fotó: Bujdos Tibor

Megszerezte szombaton első idei bajnoki sikerét a PannErgy-Miskolci VLC gárdája az OB I.-es vízilabda-bajnokság 2021/2022-es sorozatában. A megyeszékhely alakulata az Újpesti VSE-Hunguest Hotels csapatát verte meg az előző hét végén, hazai környezetben 12–7-re.

– Komoly tétje volt ennek a mérkőzésnek, hiszen szerettük volna lezárni a nyeretlenségi szériánkat, ha már ez előtte, a Szegeddel szembeni mérkőzésen nem sikerült – mondta Kis István, a PannErgy-MVLC vezetőedzője. – Mindenki tisztában volt ennek a meccsnek a fontosságával, ennek jegyében végezte a csapat a heti edzésmunkát. A bemelegítés során és a mérkőzésen is érezni lehetett, hogy nagyon motivált a csapat. Biztosan szereztük meg a három pontot, mindössze a harmadik negyedben volt egy kis megingás, hullámvölgy, amiből viszont hamar sikerült kijönnünk. Ez a győzelem adott egy viszonylagos nyugalmat, de ez nem azt jelenti, hogy hátradőlünk, a következő csatákban is szeretnénk jól teljesíteni.

Tíz gól

A szakvezető a bajnokság kezdete óta hangsúlyozta, meglátása szerint tíz szerzett gól az a határ, amivel nagy eséllyel győzni lehet, legalábbis az MVLC-hez hasonló játékerőt képviselő csapatok ellen. A miskolciak 8, 8, 7 és 6 lőtt találatot követően először érték el, sőt teljesítették is túl a 12-vel ezt a számot.

– Ennek egyik feltétele az, hogy találjunk kaput, mert ha nem találunk, akkor biztosan nem születik gól – tette hozzá Kis István. – Ezúttal ez jó százalékban sikerült, de még mindig voltak olyanok, akikben benne maradt a gól. Az Újpest ellen ítéltek a javunkra három jogos büntetőt, és örülök annak, hogy mind a hármat bedobtuk, egyet Sélley-Rauscher, kettőt pedig Biros. Látszólag ez egy könnyű feladat, és edzéseken remekül is megy, de amikor téthelyzetben kell odaállni, és ott van az a kényszer is, hogy be kell dobni, akkor már nem olyan egyszerű. A Szeged ellen például ki is hagytunk egyet.

A PannErgy-MVLC szombatot követően szerdán ismét vízbe ugrik, 20 órától a fővárosi Komjádi uszodában, az A-Híd VasasPlaket ellen, a bajnokság 6. fordulójában.

– Nem nekünk áll a zászló, egy nálunk kvalifikáltabb csapattal mérkőzünk meg – nyilatkozta Kis István. – Persze minden találkozónak megvan a maga célja, ennek egyrészt az, hogy készüljünk azokra a meccsekre, amelyeken nagyobb sanszunk lehet pontot, pontokat szerezni, másrészt azért előre nem adunk fel egy csatát sem, és szeretném, ha kihoznánk magunkból a maximumot. Egy Vasasnak is lehet bármikor rossz, rosszabb napja... Az angyalföldieknél pár napja edzőváltás volt, megköszönték Vad Lajos tevékenységét, és október 29-én a 38 éves, játékosként olimpiai, világ- és Európa-bajnok Slobodan Nikicet nevezték ki trénernek. Nikic a Vasasban fejezte be pályafutását, edzőként eddig az FTC utánpótlásában és a szerb U16-os válogatott mellett tevékenykedett. A debütálása most lesz, mivel a szombati, szentesi bajnokin még Mátéfalvy Csaba volt a megbízott edző. Számolhatunk olyan elemekkel, impulzusokkal, amelyeket előnyben részesít, illetve a szerb vízilabdában jelen vannak. Biztos, hogy a csapata bizonyítani akar neki, és ő is a csapat felé.

(A borítóképen: Ma újra vízbe száll a miskolci csapat – fehérben -)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!