Greenplan Kazincbarcika Rally

2021.10.13. 09:30

Tökéletes lesz visszarázódni

A bajnoki címért harcoló sárospataki Csomós Miklós is indul a Greenplan Kazincbarcika Rallyn.

Marosréti Ervin

Fotó: Picasa

Nem csupán a Rally2-es párosoknak nyújt nagyszerű versenyzési lehetőséget az előttünk álló hétvégén a Greenplan Kazincbarcika Rally, hanem az ORB-ben érdekelt párosoknak is. Egy héttel a bajnoki címről döntő Nyíregyháza Rally előtt többen is úgy döntöttek, hogy tesztelési szándékkal részt vesznek az eseményen. Ott lesz rajtban Csomós Miklós és Nagy Attila is, akik pályafutásuk nagy lehetősége előtt állnak.

Még behozható

Az éves összetettben jelenleg kilenc pont a hátárnyuk a címvédő Hadik András, Kertész Krisztián egységgel szemben, de Szabolcsban és a zempléni aszfaltos pályákon akár fordíthatnak is. Éppen ezért az egyik bajnokaspiráns fontosnak tartja, hogy minden szempontból felkészülten érkezzenek a mindent eldöntő hétvégére.

Jó teszt lesz

- A versenynaptárból adódóan őszi körülmények között viszonylag keveset autóztunk, ezért most igyekszünk kihasználni a kínálkozó lehetőséget – fogalmazott a Greenplan Kazincbarcika Rallyval kapcsolatban Csomós Miklós. – Semmit nem szeretnék a véletlenre bízni, ezért döntöttünk úgy, hogy részt veszünk a barcikai versenyen. Rutint, gyakorlatot, tapasztalatot kell szereznünk, mert a gyorsan változó időjárási körülményekre megfelelően kell majd reagálnunk. A gumiválasztáson is sok múlhat majd Nyíregyházán, amihez szintén jól kell alkalmazkodnunk, csak így lehet esélyünk a bajnoki címre. A Skodát teljesen felkészítettük az októberi feladatokra, készen várja a barcikai majd a nyíregyházi rajtot. Nagyon várjuk már, hogy ismét beleülhessünk az R5-ösbe, mert a hosszú nyári menetelés után most egy hosszabb szünet következett, ezért valamilyen szinten vissza kell rázódnunk a versenyzésbe.

Készül a hazaira

Csomós Miklós számára valamilyen szinten a Nyíregyháza Rally számít hazai versenynek, hiszen a sárospataki ralis abszolút otthon érzi magát Szabolcsban és a zempléni pályákon. A navigátor Nagy Attila viszont ugyanezt Kazincbarcikával kapcsolatban mondhatja el magáról, ugyanis Sajószentpéteriként jól ismeri a most kijelölt szakaszokat.

- Korábban MARB-versenyeken használtuk a felsőnyárádi szakaszt, tehát valamilyen szinten ismert a környék számunkra – folytatta Csomós Miklós. – Attila pedig valóban nem messze az otthonától ralizhat, ezért természetesen fontos számunkra, hogy részt vegyünk ezen a hétvégén. Egy nagyon jó kezdeményezésnek tartom, hogy önálló Rally2-es futam lesz, szerintem ez a vidék ezt hosszabb távon is meg kell tartsa, bőven el kell bírnia. A versenyközpont tökéletes, a három szakasz kiváló, úgyhogy szerintem ez a program abszolút megfelelő mindenki számára. Nekünk nyilván az egy héttel utána következő verseny lesz az igazi vizsga, de természetesen itt is szeretnénk jól szerepelni.


A Greenplan Kazincbarcika Rally programja

Október 16. (szombat)

08:00 – 15:00 Adminisztratív átvételek – Versenyiroda, Kazincbarcikai Sportközpont

08:30 – 15:30 Technikai átvétel, Szabó Suzuki

18:30, Ünnepélyes rajtceremónia – Kazincbarcika Fő tér

Október 17. (vasárnap)

Gyorsasági szakaszok

7:58, GY1 – Rudabánya – Imola

8:51, GY2 – Felsőnyárád – Sajókaza

11:19, GY3 – Rudabánya – Imola

12:12, GY4 – Felsőnyárád – Sajókaza

14:40, GY5 – Rudabánya – Imola

15:33, GY6 – Felsőnyárád – Sajókaza

17:41, GY7 – Szuhogy – Imola

18:41, Céldobogó – Kazincbarcika Fő tér

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!