Greenplan Kazincbarcika Rally

2021.10.15. 18:30

Támadnak az ezüstért

Még elérhető a kategóriában az ezüstérem Bencsék számára a Greenplan Kazincbarcika Rallyn.

Marosréti Ervin

Fotó: Picasa

A Rally2-es bajnokságban még nem dőltek el a nyitott kérdések. Három futamot követően a pontverseny alapján annyi tűnik biztosnak, hogy az 5/RC3-as kategóriában ifj. Fogarasiék előnye behozhatatlannak tűnik, a dobogó két további fokáért azonban óriási csata várható. Ebben a küzdelemben ott lesz Bencs Zoltán és Bencs Gábor is, akik jelenleg holtversenyben a harmadik helyen állnak, de az ezüstérmes pozíciótól csak négy ponttal vannak lemaradva.

- Természetesen szeretnénk mindig abszolútban is elől végezni, de általában nekünk a kategória értékelés élvez prioritást – jelentette ki a szezonzáró Greenplan Kazincbarcika Rally előtt Bencs Zoltán. – Ebből a szempontból még semmi nem dőlt el, hiszen nagyon szoros a pontverseny. Nagyon mélyről kezdtük a felzárkózást, hiszen Orfűn nem indultunk, Ózdon pedig féltengely-törés miatt kénytelenek voltunk idő előtt feladni a küzdelmet. A Vértes Rally jól sikerült, és erre van szükségünk Kazincbarcikán is, ebben az esetben elcsíphetünk egy dobogós pozíciót. Így megyünk neki ennek a hétvégének, megpróbálunk támadni, ha kell kicsit kockáztatunk is, aztán majd meglátjuk, hogy mi sül ki belőle.

Felkészültek a rajtra

Bencs Zoltán azt is hozzátette, hogy a Hondát alaposan átnézték a szezonzáró előtt, de technikai sport lévén minden eshetőségre nem lehet felkészülni. Mivel közel húsz éves a technikájuk, ezért lehetnek olyan kopóalkatrészek, amelyek elfáradnak a futam közben. Ózdon ennek látták a kárát, de bízik benne, hogy ezúttal jól teljesít majd a technika.

- Nagyon bízunk benne, hogy egy jó színvonalú versennyel tudjuk lezárni ezt a bajnokságot – folytatta Bencs Zoltán. – Akár még abszolútban is jó helyen zárhatunk, ha összejön egy jó eredmény és a matematikai is kedvezően alakul számunkra. Természetesen elsősorban magunkkal és a ránk váró feladattal kell foglalkozunk. Abszolút jó minőségű aszfaltos pályákat kell teljesíteni azon a környéken, ahol korábban már sokat versenyeztünk. Érdekesség azonban, hogy ilyen sorrendben és összetételben még nem használtuk ezeket a szakaszokat. Az ismerős környék ellenére tehát újdonság is lesz a Greenplan Kazincbarcika Rally programjában, ami különös várakozással tölt el bennünket. Szeretjük ezt a sportot, úgyhogy minden versenyre ünnepként tekintünk. Bízunk benne, hogy ez is az lesz, és a végén lesz okunk az ünneplésre.


A Greenplan Kazincbarcika Rally programja

Október 16. (szombat)

08:00 – 15:00 Adminisztratív átvételek – Versenyiroda, Kazincbarcikai Sportközpont

08:30 – 15:30 Technikai átvétel, Szabó Suzuki

18:30, Ünnepélyes rajtceremónia – Kazincbarcika Fő tér

Október 17. (vasárnap)

Gyorsasági szakaszok

7:58, GY1 – Rudabánya – Imola

8:51, GY2 – Felsőnyárád – Sajókaza

11:19, GY3 – Rudabánya – Imola

12:12, GY4 – Felsőnyárád – Sajókaza

14:40, GY5 – Rudabánya – Imola

15:33, GY6 – Felsőnyárád – Sajókaza

17:41, GY7 – Szuhogy – Imola

18:41, Céldobogó – Kazincbarcika Fő tér

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!