Greenplan Kazincbarcika Rally

2021.10.14. 08:30

Szívügyének tekinti a rendezvényt

Kovács Pici a pályán kívül is segítséget nyújtott abban, hogy megvalósuljon a hétvégi Rally2-es bajnoki futam.

Marosréti Ervin

Egy régen dédelgetett vágya teljesül Kovács Picinek. A felsőnyárádi ralis már korábban is szorgalmazta, hogy kazincbarcikai központtal kellene egy futamot rendezni. A városban ugyanis helye van a technikai sportoknak, a környékben pedig olyan aszfaltos pályákat lehet találni, amelyen élvezet versenyezni. A több mozaikból álló kép most összeállít, Kovács Pici pedig mindent igyekezett mindenben segíteni a rendezőnek, hogy a premier jól sikerüljön.

Az ügy mellé állt

- Az útvonal szempontjából nem teljesen ezt gondoltuk el, de az engedélyeztetések kapcsán akadtak nehézségeink – tette hozzá Ladás versenyző. – Felsőnyárádi lakosként számomra szívügy ez a rendezvény, ezért nagyon bízom benne, hogy mindenki elégedetten távozik majd tőlünk október közepén. Amikor kiderült, hogy van esély a futamra, onnantól kezdve teljesen az ügy mellé álltam. Bízom benne, hogy mindenki elégedett lesz, és hosszú évekig sikerül a naptárban megtartani. Természetesen nagyon várom már ezt a hétvégét, ahol előzetesen úgy terveztem, hogy előfutóként indulok, de aztán kaptam lehetőséget arra, hogy a meghívásos mezőnyben szerepeljek. Emiatt pedig rendkívül hálás vagyok, bízom benne, hogy a pályán is sikerül majd a közönség számára bizonyítani.

A Greenplan Kazincbarcika Rally útvonallapjáról szólva Kovács Pici kiemelte: a szakaszok nagyon jók, a közönség számára könnyen megközelíthetőek, Rudabányánál pedig a murvás rész kimondottan látványos lesz. Felsőnyárádiként a sajókazai gyorsra kis túlzással itinert sem kell készítenie, hiszen napi szinten arra jár dolgozni, ezért az elsőtől az utolsó méterig ismeri a pályát.

- Saját magamból kiindulva, a versenyzők sokat adnak a külsőségre. Éppen ezért boldog vagyok, hogy a Rally2-es mezőny számára önálló verseny lesz, a programban rajt – és cél ceremóniával. Abszolút impozáns helyszínen, a zenélő szökőkút mellett lehet majd a teljes mezőny végig nézni szombaton és vasárnap. Nekem az Eger Rally mindig azért különleges, mert szeretnék a Dobó téri eseménynek mindig varázslatos hangulata van. Bízom benne, hogy ezt a hazai futam alkalmával is el tudjuk érni. Még a Greenplan Kazincbarcika Rally előtt vagyunk, de egy kicsit a jövőt is tervezzük. Ha minden jól alakul, akkor szeretnénk 2022-ben egy kicsit hamarabb idehozni a mezőnyt, egy nyárvégi eseménynek szerintem tökéletes lenne. Most azonban az a legfontosabb, hogy a mostani jól sikerüljön, ebben az esetben szerintem Kazincbarcika és a többi település a következő évben is tárt karokkal várna majd minket.


A Greenplan Kazincbarcika Rally programja

Október 16. (szombat)

08:00 – 15:00 Adminisztratív átvételek – Versenyiroda, Kazincbarcikai Sportközpont

08:30 – 15:30 Technikai átvétel, Szabó Suzuki

18:30, Ünnepélyes rajtceremónia – Kazincbarcika Fő tér

Október 17. (vasárnap)

Gyorsasági szakaszok

7:58, GY1 – Rudabánya – Imola

8:51, GY2 – Felsőnyárád – Sajókaza

11:19, GY3 – Rudabánya – Imola

12:12, GY4 – Felsőnyárád – Sajókaza

14:40, GY5 – Rudabánya – Imola

15:33, GY6 – Felsőnyárád – Sajókaza

17:41, GY7 – Szuhogy – Imola

18:41, Céldobogó – Kazincbarcika Fő tér

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!