PannErgy-Miskolci VLC

2021.10.02. 10:30

Simán hozta a kötelező sikert a BL-résztvevő

Pénteken este Budapesten játszott halasztott bajnoki mérkőzést a PannErgy-MVLC póló­csapata.

Tóth Zoltán

20210908 Miskolc E.ON FérfiOBI Osztályú Bajnokság férfi vízilabda mérkőzés, PannErgy-MVLC-Miskolc - BudapestiHonvéd Sportegyesüle. Fotó: Kozma István KI Észak-Magyarország Képen: Vismeg Zsombor (12)

Forrás: ÉM

Fotó: Kozma István

Kihagyott hazai helyzettel indult az első negyed, majd a vendégek részéről Krasznai jobbról lőtt a hálóba (0–1). Nem maradtak adósok a házigazdák, Manhercz kívülről, a zóna elől tüzelt a jobb alsó sarokba (1–1). Az első előny a fővárosiaké volt, körbejáratták a labdát, és Csacsovszky nem rontott (2–1). A Semannak való bejátszásokra ügyeltek a házigazdák, majd jött a második MVLC-emberhátrány, Vígvári a bal felsőbe bombázott (3–1). A PannErgy is kapott fórt, Biros keze elsült, a jobb felső sarokba helyezett (3–2). Az OSC jött az emberelőnyös téren nemsokára, és Tóth M. újra kétgólos előnyt „csinált” (4–2). A vendégeknél Moravcsik hárított, labdaelhalászásban valamelyest jobb volt az OSC, amely Tóth M. újabb találatával már 5–2-re vezetett. Vismeg Zs. tört be a kapu elé, ötméteres lett a dolog vége, amit Várkonyi kihasznált (5–3). Tőzsér a hazai hálóőrbe bombázott, Burián kapufát lőtt, de másodszorra, a társtól visszakapott labdából már betalált (6–3).

Kapufáig jutottak

A második felvonásban is az OSC-jé volt az első támadás, Sziládi távolról ejtett a miskolci kapu közepébe (7–3). Vismeg B. jeleskedett centerhelyen (7–4), aztán Moravcsik olvasta jól a történéseket. Krasznai hozott egy budapesti kiállítást, viszont Biros fölé lőtt. Salamon középről célozta be a jobb felsőt, pontosan (8–4), aztán borsodi időkérés jött, miután előnybe került a csapat – kapufáig jutott utána az MVLC. Manhercz pattintott a vízre, onnan a felső sarokba jutott a játékszer (9–4), majd előnyben Vismeg Zs. hagyott ki ziccert. A házigazdától viszont Tóth M. kihasználta az emberfórt (10–4). Az MVLCnek előnyben két lehetősége is akadt, de mind a kettő kimaradt, aztán fórban Seman 2 méteren belülre került. Lévai hárított, maradt 40 másodperc, ebbe belefért egy ötméteres, Burián bevágta (11–4). A harmadik játékrészben is az OSC hozta el a lasztit a ráúszásnál, a házigazda kapust cserélt a szünetben. Csacsovszky a bal alsó sarokba lőtt (12–4), a biztosnál is biztosabb volt a budapestiek vezetése. Bejátszás után Tóth M. csavart a miskolciak kapujába, annak háttal (13–4), aztán „legközelebb”, végletekig kijátszott akció során Csacsovszky nem kegyelmezett (14–4). Biros szabaddobásgólja következett (14–5), de Aranyi nem sokkal később beírta magának a tizenötödiket (15–5). Várkonyi lövését védte be a fővárosiak hálóőre (15–6), míg fórban Várnai helyezett jól (16–6).

A befejező negyedben Salamon F. balról a jobb alsó sarokba lőtt (17–6), Moravcsik 32 százalékra javította a statisztikáját egy hárítással. Sziládi úszott meg egyedül, és középről a jobb alsóba dobta a labdát (18–6). Nem ment a góllövés az MVLC-nek, Manhercznek annál inkább (19–6), míg Várkonyi a kapufát találta el. Három és fél perc volt a mérkőzésből, érthetően már kevésbé volt koncentrált a házigazda. Bundschuh azért még megszerezte a gólját (20–6), amire jött Krasznai találata (20–7).


OSC-Újbuda – PannErgy-Miskolci VLC 20–7 (6–3, 5–1, 5–2, 4–1)

Budapest, Nyéki uszoda, 120 néző. V.: Fodor, Tóth.

OSC-Újbuda: Lévai – Bundschuh (1), Salamon F. (2), Csacsovszky (3), Burián (2), Manhercz (3), Tóth M. (4). Csere: Varga S. (kapus), Aranyi (1), Vígvári (1), Várnai (1), Sziládi (2), Dala (-), Bera (-). Vezetőedző: Varga Dániel.

MVLC: Moravcsik – Sélley-Rauscher (-), Seman (-), Várkonyi (2), Vismeg Zs. (-), Biros (2), Krasznai (2). Csere: Böröczky (-), Nagy N. (-), Tőzsér (-), Sisán (-), Vismeg B. (1), Molnár B. (-). Vezetőedző: Kis István.

Gól/emberelőnyből: 5/8, ill. 2/8.

Gól/büntetőből: 1/1, ill. 1/1

Varga Dániel: – A BL-meccsek után fáradtnak hittem a csapatot, de úgy látszik, ezek a mérkőzések összekovácsoltak minket. Bár hátul többször hibáztunk, amiért gólokkal büntetett az MVLC, de végül sikerült megfelelő arányban nyernünk.

Kis István: – Úgy gondoltam, hogy a sorozatos meccsek kifárasztották az OSC-t, ezért arra számítottam, hogy némileg szoros meccset tudunk játszani. Sajnos ez a várakozás nem jött be, rengeteg hibánk volt, az OSC pedig büntetett.

(A borítóképen: Nagyon kikaptak a miskolciak)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!